Догори
Дати відгук

Ніжний гороховий суп-пюре з куркою – зручний варіант у мультиварці

Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп

1 хв на прочитання09 Січня 2023, 21:00
Поділитись:

Як варити гороховий суп-пюре залежить від того, який горох ви використовуєте. Зі свіжого або замороженого горошку готують, наприклад, ніжний гороховий суп-пюре з куркою. Перед тим, як приготувати гороховий суп-пюре із сухого гороху, його потрібно замочити на кілька годин. З такого гороху особливо смачним виходить гороховий суп-пюре з копченостями. Зручно варити такий гороховий суп-пюре у мультиварці.

За консистенцією: більше води – вийде гороховий суп, менше – гороховий суп-пюре, ще менше – горохове пюре.

  •  200 гр зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
  •  половина цибулини
  •  1 зубок часнику
  •  5 листків салату
  •  1 ст. л. олії
  •  150 мл вершків
  •  сіль за смаком

1

Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями.

2

Часник очищаємо та нарізаємо скибочками.

3

У сотейнику розігріваємо оливкову олію.

4

Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!

5

Нарізаємо салат.

6

Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.

7

Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.

8

Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.

9

Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.

10

Крем-суп із горошку готовий. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.