- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Горохово-грибний суп із гірчицею — смачний осінній рецепт
Горохово-грибний суп із гірчицею — смачний осінній рецепт
Саме те, що потрібно для затишного сімейного обіду.
Осінь — ідеальний час для приготування страв із грибами, і горохово-грибний суп із гірчицею — саме те, що потрібно для затишного сімейного обіду. Його приготування зовсім не складне, тож спробуйте — і він точно стане частим гостем на вашому столі!
Інгредієнти:
курка — 350 г;
гриби — 300 г;
горох колотий — 130 г;
картопля — 260 г;
цибуля ріпчаста — 100 г;
морква — 100 г;
гірчиця — 1 ч. ложка з гіркою;
сіль — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку;
куркума мелена — 1/3 ч. ложки;
лавровий лист — 2 шт.;
олія — 2 ст. ложки (30 мл);
петрушка свіжа (для подачі) — 15 г;
вода — 1,6 л.
Приготування.
Горох промити та залити водою.
Залишити горох на 1 годину. Якщо горох не колотий, а цілісний, час замочування збільшити до 5 годин.
Курку в каструлі залити водою й варити 1 годину, якщо використовуєте домашню — вона готується довше за магазинну. Магазинну курку варити одночасно з горохом.
Із замоченого гороху злити воду. Викласти горох у каструлю з бульйоном.
Варити курку з горохом 30 хвилин.
Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
У сковороді розігріти олію й обсмажувати цибулю з морквою 7-10 хвилин, до легкої золотистості.
Печериці очистити чи промити (кому як подобається) й нарізати тонкими пластинками.
Додати гриби до обсмаженої цибулі з морквою.
Обсмажувати приблизно 7 хвилин, до м'якості грибів і випаровування рідини.
Потім додати в сковороду гірчицю та куркуму.
Обсмажувати ще 1 хвилину та вимкнути вогонь.
Картоплю очистити та нарізати невеликими шматочками.
З каструлі вийняти курку.
Викласти в бульйон картоплю й додати лавровий лист. Варити 5 хвилин.
Куряче м'ясо відокремити від кісток, нарізати невеликими шматочками та відставити вбік.
У каструлю додати обсмажені овочі з грибами.
Також додати куряче м'ясо, сіль і чорний мелений перець.
Варити суп на маленькому вогні ще 10-15 хвилин (до готовності всіх компонентів) і вимкнути вогонь. Залишити суп постояти під кришкою приблизно 20 хвилин.
Петрушку дрібно нарізати.
Горохово-грибний суп розлити по порціях, посипати подрібненою петрушкою та подавати.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.