Догори
Дати відгук

Горохово-грибний суп із гірчицею — смачний осінній рецепт

Саме те, що потрібно для затишного сімейного обіду.

2 хв на прочитання03 Жовтня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Осінь — ідеальний час для приготування страв із грибами, і горохово-грибний суп із гірчицею — саме те, що потрібно для затишного сімейного обіду. Його приготування зовсім не складне, тож спробуйте — і він точно стане частим гостем на вашому столі!

Інгредієнти:

курка — 350 г;

гриби — 300 г;

горох колотий — 130 г;

картопля — 260 г;

цибуля ріпчаста — 100 г;

морква — 100 г;

гірчиця — 1 ч. ложка з гіркою;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

куркума мелена — 1/3 ч. ложки;

лавровий лист — 2 шт.;

олія — ​​2 ст. ложки (30 мл);

петрушка свіжа (для подачі) — 15 г;

вода — 1,6 л.

Приготування.

Горох промити та залити водою.

Залишити горох на 1 годину. Якщо горох не колотий, а цілісний, час замочування збільшити до 5 годин.

Курку в каструлі залити водою й варити 1 годину, якщо використовуєте домашню  — вона готується довше за магазинну. Магазинну курку варити одночасно з горохом.

Із замоченого гороху злити воду. Викласти горох у каструлю з бульйоном.

Варити курку з горохом 30 хвилин.

Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на великій тертці.

У сковороді розігріти олію й обсмажувати цибулю з морквою 7-10 хвилин, до легкої золотистості.

Печериці очистити чи промити (кому як подобається) й нарізати тонкими пластинками.

Додати гриби до обсмаженої цибулі з морквою.

Обсмажувати приблизно 7 хвилин, до м'якості грибів і випаровування рідини.

Потім додати в сковороду гірчицю та куркуму.

Обсмажувати ще 1 хвилину та вимкнути вогонь.

Картоплю очистити та нарізати невеликими шматочками.

З каструлі вийняти курку.

Викласти в бульйон картоплю й додати лавровий лист. Варити 5 хвилин.

Куряче м'ясо відокремити від кісток, нарізати невеликими шматочками та відставити вбік.

У каструлю додати обсмажені овочі з грибами.

Також додати куряче м'ясо, сіль і чорний мелений перець.

Варити суп на маленькому вогні ще 10-15 хвилин (до готовності всіх компонентів) і вимкнути вогонь. Залишити суп постояти під кришкою приблизно 20 хвилин.

Петрушку дрібно нарізати.

Горохово-грибний суп розлити по порціях, посипати подрібненою петрушкою та подавати.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost