Догори
Дати відгук

Корисний лайфхак: для чого при варінні гороху додають соду

У жодному разі не соліть горох при замочуванні

1 хв на прочитання29 Червня 2023, 19:27
Поділитись:

Горох любить тривале замочування, без цієї процедури зварити по-швидкому суп або пюре просто не вийде. Хоча є один хитрий прийом, який значно скорочує час приготування гороху.

Щоб горох швидко зварився, його треба замочувати. Але перед цим його перебирають і добре промивають у проточній воді кілька разів.

Час замочування цілого гороху не повинен перевищувати 8 годин, колотого 3. Мінімальний час замочування 1,5 години для половинок, 5 годин для цілого. Що стосується співвідношення води, то на 100 г бобів необхідно взяти 300 г води. У жодному разі не соліть горох при замочуванні, робити це можна тільки тоді, коли він майже звариться.

Ну, і тепер до найцікавішого. Навіщо ж господині додають соду. Все просто. Сода при замочуванні гороху допоможе зварити його за лічені хвилини і вам не доведеться кілька годин стояти біля плити, чекаючи, поки страва буде готова.

Промитий горох потрібно залити водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м’яким набагато швидше. Потім горох промивають і відправляють у каструлю для варіння.

Але треба сказати про те, що сода погіршує корисні властивості гороху. Наприклад, знижує концентрацію вітаміну В1. Тому якщо ви хочете отримати вітамінну і корисну страву, то спочатку подумайте, який спосіб вам вигідніший.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.