Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Не просто величезний ящик під стелею: організація ефективної системи зберігання на антресолях

Не просто величезний ящик під стелею: організація ефективної системи зберігання на антресолях

Дехто вважає антресоль пережитком СРСР, але насправді плюсів у неї набагато більше, ніж мінусів.

3 хв на прочитання10 Червня 2024, 19:28
Фото: Телеграм-канал «Життя в порядку» Фото: Телеграм-канал «Життя в порядку»
Поділитись:

Антресоль — це не пережиток минулого, а зручне місце для зберігання речей. При грамотній організації простору вона стане справжнім порятунком, особливо якщо квартира не має комори. Про це розповідає Телеграм-канал «Життя в порядку».

Раніше антресолі виглядали як величезний ящик під стелею. Сьогодні вони набули сучасного вигляду, що гармонійно вписується в будь-який інтер'єр. Навіть якщо ви живете у старій квартирі, завжди можна трохи оновити вашу антресоль.

Класична антресольна система може бути закритого чи відкритого типу. Закритий тип передбачає дверцята, а відкритий — їх відсутність.

Найсучасніший варіант — вбудовані антресолі. Вони можуть бути модульні чи меблеві, а деяких випадках ніші проектуються заздалегідь на етапі будівництва.

Зустріти антресоль можна і на кухні. Найчастіше для цієї кімнати відводиться найменший простір, і полиці під стелею чи в ніші дуже рятують господарів.

Усупереч поширеній думці, антресольні системи роблять не лише у квартирах, а й у приватних будинках. Це вкотре підтверджує зручність конструкції — речі лежать у спеціальному місці та не займають простір у житлових кімнатах.

На антресолях можна зберігати що завгодно. Ще один бонус такого зберігання — захист речей від негативних факторів, таких як бруд або сонячне світло. Та й дитячі ручки та лапи тварин до стелі точно не дотягнуться.

Щоб антресоль принесла максимум користі, не можна просто бездумно засовувати до неї все поспіль. Чітка система допоможе використати кожен сантиметр додаткового простору для зберігання з розумом. Використовуємо для цього універсальну покрокову схему:

1) Сортування. Перш ніж відправляти речі на антресоль, необхідно відсортувати їх за категоріями. Так буде простіше їх скласти, а потім без проблем знайти та дістати.

2) Зонування. Розбиваємо антресоль на багатофункціональні зони. Щоб не складати речі покотом на полиці, встановлюємо роздільники чи готуємо різні контейнери та коробки. Для зручності можна підписати чи наклеїти якісь розпізнавальні знаки.

3) Вертикальне зберігання. Основний принцип вертикального зберігання у тому, що речі не складають одну на одну, а ставлять на ребро. Одяг попередньо згортається в рулончики чи складається прямокутниками. Це значно заощаджує зайнятий простір на антресольній системі.

4) Ревізія. Як правило, на антресоль вирушає безліч непотрібних речей. Аби запобігти таким ситуаціям, потрібно встановити графік розмотлошення і періодично (наприклад, раз на рік) викидати застарілі та неактуальні речі.

5) Не відправляйте мотлох і непотрібні речі на антресоль. Обов'язково встановіть правило, що непотрібним речам не місце на антресолі! Тільки так можна зупинити звичку перетворювати це місце на склад для мотлоху.

6) Зберігання. Як було зазначено вище, після зонування слід підготувати органайзери для зберігання речей. Це можуть бути звичайні картонні коробки — наприклад, від взуття чи з-під побутової техніки. Якщо вам важлива естетика чи у вас антресоль відкритого типу, найкраще підійдуть контейнери, органайзери, кофри чи кошики.

Антресольна система — це чудова альтернатива коморі чи вбиральні. Дехто вважає антресоль пережитком СРСР, але повірте — плюсів у неї набагато більше, ніж мінусів. Головна проблема — звичка неправильно її використовувати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
У ВООЗ стурбовані різким зростанням проблемного використання підлітками соціальних медіа
5 хв на прочитанняВчора
Фото: BILD
Три з чотирьох офіціанток піддаються сексуальним домаганням на Октоберфесті — ось що з цим вирішили зробити
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Навіть маленькі діти очікують, що ресурси буде розподілено порівну, але і їх приваблює багатство — дослідження
3 хв на прочитанняВчора
Зображення створене ШІ
Що таке енергоефективність та скільки електроенергії споживає побутова техніка?
2 хв на прочитанняВчора
У Японії виправдали чоловіка, якого понад 50 років тому засудили на смерть за вбивство чотирьох людей — ось чому
1 хв на прочитанняВчора
Оголошено перший в Україні онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки «зеленої» енергетики
1 хв на прочитанняВчора
Кадрові перестановки в Уряді
1 хв на прочитанняВчора
Що пити восени: радить лікар
1 хв на прочитанняВчора