Догори
Дати відгук

Названо секретний інгредієнт, який потрібно додати у сирну паску, щоб та не втратила пишність

Якщо ви хочете порадувати свою родину

1 хв на прочитання11 Квітня 2023, 21:30
Поділитись:

Сирна запіканка або сирна паска – обов'язкова страва на Великдень. За традицією готують її з сиру, яєць, борошна, цукру та родзинок. Але є інгредієнт, який допоможе спекти пишну та високу запіканку з ніжним смаком.

Якщо ви хочете порадувати свою родину саме такою випічкою, приберіть з рецепту борошно.

Його досвідчені господині замінюють на звичайний інгредієнт, який є на кожній кухні. Це – манка.

Для приготування нам знадобиться:

  • сир домашній – 400 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • цукор – 70-90 г;
  • ванільний цукор – 30 г;
  • вершкове масло

Як готувати:

  1. Сир потрібно добре подрібнити блендером, після цього додати цукор, яйця та сметану.
  2. Перемішати та додати манну крупу, після чого перемішати наше сирне тісто блендером до однорідної маси. І залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набрякла.
  3. Потім змастити вершковим маслом дно та стінки форми, не забувши припудрити ще й манкою. Перекласти до неї сирну масу.
  4. Випікати в духовці при 180 градусів 40-45 хвилин, залежно від характеристик побутової техніки.
  5. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою.

Саме манка надасть блюду ніжної текстури. Крім того, суха манка разом із вологим сиром допоможе створити досить пишну запіканку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитаннягодина тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025