Догори
Дати відгук

Названо 7 звичок, які призводять до хронічної втоми

Слід вікладати гаджети й комп'ютери, побільше рухатися.

4 хв на прочитання14 Грудня 2021, 23:47
Фото:
Вісті Придніпров'я Фото: Вісті Придніпров'я
Поділитись:

Покоління міленіалів – ті, кому сьогодні від 18 до 35 років – більше за інших поколінь переживають синдром хронічного стресу та перевтоми. Причина - спосіб життя. Про це пише meta.ua. 

1. Недосип

Більшість покоління Y, які зайняті побудовою кар'єри, а це люди великих міст, встановили собі високу планку. Погоня за KPI та особистою ефективністю на роботі, перевірка соцмереж, мода на заняття спортом та бажання скрізь і всюди встигнути не залишають шансів на розслаблення та відпочинок. Ми засинаємо з телефонами, а коли прокидаємося, перше, що ми бачимо, – це смартфон.

Порада: лягайте спати одночасно. Перед сном займіться чимось розслаблюючим: це може бути медитація чи читання книги. Обмежуйте себе від телефону перед та після пробудженням. Дайте собі час побути наодинці із собою. Відверніться від роботи та обов'язків, які ви собі намітили на день. 

2. Робота без вихідних

Міленіали, на відміну від попереднього покоління, оцінюють ефективність своєї роботи не за кількістю витраченого часу, а за обсягом виконаних завдань. Місце, де людина працює, вже не має такого великого значення, як результат. Під час пандемії межі між робочим та особистим простором настільки стерлися, що ми починаємо працювати до початку робочого часу і закінчуємо пізніше. Через що виникають імунні та ендокринні захворювання. Причиною цього є те, що ви витрачаєте енергії (фізичної, ментальної та емоційної) більше, ніж встигаєте виробити. Як результат – вигоряння.

Порада: знижуйте градус відповідальності та розмежуйте своє особисте життя та роботу. Плануйте свій день так, щоб було місце розслабленню та турботі про власний організм. 

3. Величезний потік інтернет-трафіку

Інформація сипеться на нас з усіх боків, а перфекціонізм мільйонів змушує кидатися від одного джерела до іншого, щоб досконально зібрати всю інформацію та "бути в темі". На жаль, це неможливо, а списки must have можуть призвести до стресу.

Порада: обмежте свої інформаційні ресурси. Залиште одну соцмережу, один месенджер та підписку на новини з офіційних джерел. Інформаційна гігієна також важлива як гігієна тіла або харчування. 

4. Сидячий спосіб життя

Багато хто з нас у 20 років уже мали проблеми з хребтом. Ми виходимо з дому, сідаємо в машину, доїжджаємо до офісу, там сидимо вісім годин, потім знову до машини і додому. І так щодня п'ять разів на тиждень.

Порада: кожні півтори години вставайте з крісла і ходіть кілька хвилин. В обідню перерву виходьте на вулицю. І намагайтеся робити фізичні вправи. 

5. Пропуск прийомів їжі

Регулярне та збалансоване харчування не лише нормалізує обмін речовин, а й насичує організм вітамінами. Пропускаючи сніданок чи обід і годинами ігноруючи почуття голоду, наш організм отримує стрес і ми разом із ним. Рівень цукру в крові стрибає, а це веде до тривожності та запаморочення. Такий самий ефект наносить і зневоднення.

Порада: не пропускайте сніданок і носите із собою їжу в ланчбоксі. Відразу після пробудження випивайте склянку теплої води. Намагайтеся стежити, щоб за день ви пили щонайменше півтора літри чистої води. 

6. Навушники

Міленіали звикли жити з музикою у вухах, змінивши плеєри на смартфони. Музика, подкасти, улюблені шоу транслюються одразу у вуха. Статистика ВООЗ повідомляє, що у 2015 році 1,1 мільярда молодих людей зазнали ризику втрати слуху через використання навушників та Bluetooth-гарнітури.

Порада: регулюйте рівень гучності, залишайте повзунок на середині шкали та стежте за часом прослуховування. А ще краще купити повнорозмірні навушники з ефектом шумоізоляції. 

7. Перегляд серіалів

Перегляд серіалів після роботи підвищує рівень тривожності/Фото: Pexels

Після важкого робочого дня хочеться укутатися в плед, замовити доставку їжі та подивитися пару серій улюбленого серіалу. Але експерти стверджують, що це найгірший відпочинок серед можливих. Дослідження показують, що вже за дві години безперервного перегляду телевізора люди почуваються стурбованішими. До того ж, за результатами дослідження, кількість годин, проведених перед телевізором, значно перевищувала норму.

Порада: після роботи краще зустрітися з друзями, влаштувати романтичну вечерю, погуляти із собакою, відвідати родичів, сходити на тренування.

Намагайтеся наповнювати свій організм вітамінами, раціонально харчуйтеся, пийте більше чистої води, гуляйте на свіжому повітрі та зменшіть джерела стресу.

Нагадаємо дієвий спосіб позбутися паралізуючого страху.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання17 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання3 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора