Названо 5 страв, які не можна їсти натще - можна нашкодити
Неприємностей нашому шлунку можуть завдати навіть нешкідливі, на перший погляд, продукти

Від того, що ми з'їмо з ранку, залежатиме наше самопочуття, говорять дієтологи. Наприклад, всі знають, що на голодний шлунок не можна їсти жирну їжу, солодощі, свіжі овочі та кислі фрукти, а також страви, щедро приправлені спеціями.
Але неприємностей нашому шлунку можуть завдати навіть нешкідливі, на перший погляд, продукти.
- БУТЕРБРОД. Бутербродмиттю забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. При цьому він не містить нічого корисного. Якщо ви звикли до бутербродів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.
- КАВА. Кава подразнює слизові оболонки нашого організму. При постійному вживанні кави натще може виникнути гастрит. Краще пити каву після повноцінного сніданку.
- КАША ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ. Основна проблема таких каш у тому, що після обробки для отримання продукту швидкого приготування вони значною мірою втрачають свої корисні властивості. Корисні вуглеводи перетворюються на цукри, які додають калорій. А каші із фруктами – як правило, рекламний хід. Якщо там і є сухофрукти, їх мало, що компенсується додаванням ароматизаторів і підсилювачів смаку. Набагато корисніше приготувати звичайну кашу і додати до неї заморожені фрукти, ягоди, сухофрукти.
- СОЛОДКА ВИПІЧКА. Булочки та інші солодощі викликають швидке підвищення рівня глюкози в крові і посилення вироблення інсуліну. Це створює навантаження на підшлункову залозу. А дріжджі подразнюють стінки шлунку і викликають підвищене газоутворення.
- ЙОГУРТ. Цей кисломолочний продукт при вживанні натщесерце може збільшити концентрацію шлункового соку. У результаті це може негативно вплинути на роботу системи травлення. Йогурт радять вживати через дві години після основного прийому їжі або перед сном.
Більше з розділу Здоров'я

У трансформаторній підстанції загинув 15-річний підліток
1 хв на прочитаннягодина тому

Цифрова пам’ять: як технології стають союзниками у боротьбі зі старінням мозку
2 хв на прочитання2 години тому

Помірність на тарілці й у серці: що означає День здорового харчування сьогодні
3 хв на прочитання4 години тому

Як правильно сушити м'яту вдома, щоб зберегти її аромат та користь
3 хв на прочитанняВчора
За живе спалення сина на Закарпатті мати та співмешканець отримали по 9 років тюрми
1 хв на прочитанняВчора
Унікальний мистецький проєкт київських дітей встановив світовий рекорд
2 хв на прочитанняВчора
Невидима рана шкіри: чому гідраденіт гнійний вимагає уваги саме сьогодні
4 хв на прочитанняВчора
Дієтолог назвав рибу, кориснішу за лосось, та розповів, як її краще готувати
2 хв на прочитання31 Травня 2025
Більше з GreenPost

Коли тане крижане серце планети: чи зможемо ми зупинити зникнення льодовиків?
4 хв на прочитання44 хвилини тому

На Київщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого насіння на мільйони гривень
2 хв на прочитання3 години тому

В Україні стартував сезон черешні: ціни поки що вдвічі вищі за минулорічні
1 хв на прочитання4 години тому

Вимірюючи життя, а не витрати: нові підходи до оцінки добробуту
3 хв на прочитання6 годин тому
Вісім країн ОПЕК+ домовилися про збільшення видобутку нафти в липні
1 хв на прочитання6 годин тому
Коли атоми шепочуть: як вчені навчилися бачити квантові зв'язки
2 хв на прочитання7 годин тому
На Київщині БЕБ домоглося відшкодування понад 2 млн грн збитків до держбюджету
1 хв на прочитання8 годин тому
Зовнішня торгівля України у І кварталі 2025 року: зростання імпорту та скорочення експорту
1 хв на прочитання10 годин тому