Догори
Дати відгук

Названо 3 джерела білка, які обов’язково повинні бути у вашому раціоні

Всупереч поширеній думці, цілі соєві продукти насправді не шкідливі для нашого здоров'я.

2 хв на прочитання02 Січня 2023, 23:35
Поділитись:

За словами доктора Сімрана Мальхотри, деякі рослинні білки корисні для нашого здоров'я і їх варто додати в раціон, навіть якщо ми не вегетаріанці і не вегани. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни, мінерали, містять менше насичених жирів і більше клітковини, ніж білки тваринного походження, що може допомогти знизити ризик ожиріння, серцевих захворювань, діабету та інших хронічних захворювань, інформує Ukr.Media.

Ділимося думкою експерта про те, які саме білки рослинного походження вам потрібні.

Соєві боби

Доктор Малхотра зазначає, що люди з «блакитних зон», де люди постійно доживають до 100 років, зазвичай включають бобові у свій раціон.

Всупереч поширеній думці, цілі соєві продукти насправді не шкідливі для нашого здоров'я. Продукти на основі сої є чудовою альтернативою червоному та обробленому м'ясу. Вона пропонує знайти соєві продукти з мінімальною обробкою, такі як цільні соєві боби, темпе, едамаме, тофу, місо або несолодке соєве молоко.

Горіхи та насіння

Доктор Малхотра пропонує горіхи та насіння як хороші веганські джерела білка, оскільки вони також містять калій, клітковину, антиоксиданти та корисні жири. Здорові жири допоможуть вам довше відчувати себе ситими після їжі. Її фаворитами є мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи, насіння льону, насіння чіа.

Горіхи та насіння — це продукти для довголіття, які пов'язані зі зниженням ризику таких захворювань, як серцево-судинні захворювання та рак.

Сочевиця

Доктор Малхотра також рекомендує сочевицю через її доступність. Сочевиця також поживна, містить 18 грамів білка і 15 грамів клітковини, і вона універсальна для людей, які тільки починають переходити на рослинну дієту.

Якщо ви новачок у рослинній дієті, доктор Малхотра каже, що спочатку організму може бути важко пристосуватися до їжі з квасолі. Вона пропонує поступово включати ці продукти в раціон і додавати імбир, фенхель, щоб допомогти процесу травлення

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
В Україні падає попит на м'ясо через бідність населення
1 хв на прочитанняВчора
РНБО ввела мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
РНБО вводить мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
1 хв на прочитанняВчора
ДБР викрило екс-очільника Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 млн грн
ДБР викрило екс-очільника чернівецького Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 мільйони
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Giallozafferano.com
Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр
2 хв на прочитанняВчора
Картопля дорожчає на 22 %, оливкова олія на 50 % — і це лише початок: зміна клімату б'є по гаманцях і здоров'ю
2 хв на прочитання21 Липня 2025
В Україні попереджають про небезпечного мармурового клопа, який нищить врожай
1 хв на прочитання21 Липня 2025
Капрезе — смак літа на тарілці: як звичайний помідор, сир і базилік стають шедевром
1 хв на прочитання21 Липня 2025
В Україні створюють Виплатну агенцію для підтримки фермерів
2 хв на прочитання20 Липня 2025