Догори
Дати відгук

Науковці створили гiбрид квасолi i капусти, який виводить з організму радіонукліди

Рослина, яка збагачена білком бобових

1 хв на прочитання05 Грудня 2020, 12:46
Поділитись:

Квагіста — нова рослина,   одержана оригiнальним методом цiлеспрямованої безвекторної передачi спадкової iнформацiї. Вона має спiльнi властивостi батькiвських рослин — квасолi i капусти. Про її існування ідеться на сайті Iнституту оздоровлення і відродження народів України, науково-виробничого об'єднання по створенню та вивченню нових лiкарських засобiв протипухлинної, противiрусної та iмуномодулюючої дiї. 

Квагіста є досить незвичною для українців рослиною, бо має висоту до 2-3 м.  і  стебла, які мають форму бамбука, на якому розташовуються листя. Зовнiшнiй вигляд листя i квiтiв, високi кормовi i харчовi якостi в рослині  вiд капусти, а от  значний вмiст бiлку i нектару - вiд квасолi. 

Як інформують селекціонери, гібрид є  морозостiйким і може переносити  5-7 градусів морозу. Квагіста зовсім невибаглива до грунтiв i клiматичних зон, росте i плодоносить вiд Пiвдня України до Пiвночi Росiї.   В перший рiк вегетацiї перевищує кормовi та харчовi сорти капусти в 1,5 - 2,5 рази.

Квагiста цiнна кормова i дiєтична рослина. Молоде листя використовують для салатiв i голубцiв. Гібрид  регулює травлення i корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виведеннi токсичних речовин i радiонуклiдiв, при атеросклерозi i зхворюваннях щитовидної залози.

Крім того, науковці зазначають, що пасiчники при вирощуваннi квагiсти на насiння висаджують її на другий рiк вегетацiї бiля пасiки як гарний i декоративний медонос.

Відомо, зміна клімату підвищує врожайність овочів та фруктів на 15–20 %.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.