Догори
Дати відгук

Найбільша річка країни Дніпро помирає через забруднення та обміління (відео)

Про це заявив голова Асоціації рибалок України

1 хв на прочитання30 Липня 2020, 19:57
Фото - ТСН Фото - ТСН
Поділитись:

Про Різке обміління та забруднення Дніпра набуло катастрофічних масштабів. Про це йдеться у сюжеті "5 каналу". Ситуація може загрожувати життю мільйонів людей. За офіційними даними, дві третини населення України вживає та використовує воду найбільшої річки країни для власних потреб. Однак через безгосподарне ставлення, у водоймі розмножилася рослинність і з’явились види, як-то медузи, яких ніколи тут не було. 

Голова асоціації рибалок України Олександр Чистяков заявляє: 

"Впродовж останніх 20 років Дніпро обмілів більше ніж на 2 метри. Тому вода дуже добре прогрівається сонцем, і в його затоках можна зустріти вже велику кількість медуз". 

Особливу небезпеку, попереджає експерт, становлять днопоглиблювальні роботи на річці Прип'ять. Адже піднятий радіаційний мул обов’язково потрапить у водопровід Києва й може отруїти столицю та весь центральний регіон України. Однак більшість екологічних активістів оминають цю тему, йдеться у сюжеті. І навіть шкодять реальному сприйняттю інформації. Так, зазначається у сюжеті, показові проплачені мітинги з плакатами, що зазвичай дуже часто проводяться під час виборів лише відволікають увагу від справжніх загроз життю і здоров’ю мільйонів наших співвітчизників. 

Олександр Чистяков переконаний, вирішити ці та багато інших екологічних проблем країни зможе лише продумана державна стратегія, розрахована на роки. І свідомі зусилля всіх українців.  

 

Нагадаємо, шлюзи на Дніпрі не придатні до використання, розповів експерт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко