Догори
Дати відгук

Британські медики озвучили 4 небезпечні симптоми нестачі заліза

Недолік заліза веде до зменшення кількості еритроцитів і гемоглобіну, що сприяє розвитку залізодефіцитної анемії

2 хв на прочитання11 Березня 2021, 23:55
Які ТОП-4 симптоми нестачі заліза Які ТОП-4 симптоми нестачі заліза
Поділитись:

Низький рівень заліза в організмі викликає симптоми, які нерідко ігноруються або приписуються іншим хворобам. Фахівці відзначають: люди часто не усвідомлюють, що їх організм відчуває нестачу певних поживних речовин, вітамінів або мінералів. Вам може здаватися, що ви втомилися від життєвої рутини і відносин з партнером, хоча насправді ваш рівень заліза став катастрофічно низьким і це сприяє хронічній втомі та занепаду енергії. Про це попередили британські медики. Повідомляє видання Express.

Недолік заліза веде до зменшення кількості еритроцитів і гемоглобіну, що сприяє розвитку залізодефіцитної анемії. Даний стан потребує спостереження лікаря і корекції, в іншому випадку можуть розвиватися ускладнення, пов'язані з недостатнім надходженням кисню до органів, включаючи серце і мозок.

Представники британської служби охорони здоров'я NHS назвали чотири ознаки низького рівня заліза, які потребують огляду у лікаря:

- втома і брак енергії,

- задишка,

- прискорене серцебиття,

- бліда шкіра.

Також, за словами експертів, можна помітити ламкість нігтів, постійно холодні руки та ноги, біль у язиці.

Вчені відзначають, що при будь-яких підозрах на недолік заліза слід звернутися до терапевта, який зможе виконати необхідний для уточнення проблеми аналіз крові. Також, якщо потрібно, медик призначить прийом препаратів із залізом, порекомендує змінити раціон, включивши в нього більше продуктів, багатих важливим мінералом.

За даними Міжнародної асоціації гематологів, нормалізація харчування в разі легкого ступеня залізодефіцитної анемії дозволяє нормалізувати показники крові без застосування препаратів.

Раніше ми розповідали, вживання якого продукту є кращою профілактикою раку — повідомив лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.