Догори
Дати відгук

Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі — просто й вишукано

Паста з шинкою сподобається всім без винятку, особливо дітям!

2 хв на прочитання21 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Хочете створити смачну та вишукану страву з мінімальними зусиллями? Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі — це саме те, що вам потрібно. Вершки беріть будь-якої жирності. Але що більший відсоток жирності, то насиченішою і смачнішою буде готова страва.

Інгредієнти:

макарони — 200 г;

шинка — 100 г;

вершки жирністю 15% — 200 мл;

помідори консервовані у власному соку — 80 г;

олія оливкова — 30 мл (2 ст. ложки);

сіль — 1 ч. ложка (за смаком);

перець мелений (суміш перців) — за смаком;

петрушка свіжа — 2-3 гілочки.

Приготування.

У каструлі довести до кипіння 1,5 л води, додати 0,5 ч. ложки солі і перекласти у киплячу воду макарони. Довести до повторного кипіння і варити на середньому вогні без кришки 7-8 хвилин до стану альденте (або згідно інструкції на упаковці, мінус 1-2 хвилини).

Поки варяться макарони, шинку нарізати тонкими брусочками.

Зелень петрушки зняти зі стебел і дрібно покришити ножем.

Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію й обсмажити на ній шинку 1-2 хвилини на середньому вогні.

Помідори консервовані у власному соку подрібнити блендером у томатному пюре.

Додати томатне пюре в сковороду до обсмаженої шинки.

Влити в сковороду вершки, додати 0,5 ч. ложки солі та дрібку суміші перців. Довести соус до кипіння.

Тим часом макарони зварилися до альденте. Відкинути макарони на друшляк, зливши всю воду.

Перекласти макарони в сковороду із вершково-томатним соусом, перемішати.

Додати подрібнену петрушку та знову перемішати.

Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі готові. Найкраще відразу подавати страву до столу, поки гаряче.

Макарони практично повністю ввібрали в себе густий ароматний соус, ним наповнилося пір'я-трубочки і всередині.

Паста з шинкою сподобається всім без винятку, особливо дітям!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Спеції Шкідливі продукти Печінка
Лікарі попередили про найнебезпечнішу спецію для печінки
1 хв на прочитання24 хвилини тому
Запуск зонда «Чан'є-6». Фото: HECTOR RETAMAL/AFP
Китай запустив безпілотний зонд на зворотний бік Місяця
1 хв на прочитаннягодина тому
Ракус із раною за два дні до того, як його помітили з припаркою з лікарського листя. Фото: Armas
Орангутанг став першою дикою твариною, яка самотужки вилікувала свою рану, зробивши «мазь» із лікарської рослини
3 хв на прочитання2 години тому
Система екстреного сповіщення лікарів Перше медоб'єднання Львова
У 54 львівських лікарнях запрацювала система екстреного сповіщення лікарів - knopka
1 хв на прочитання3 години тому
Тепер і Німеччина: пройшли випробування ракети з двигуном на свічковому воску, яка має транспортувати супутники в космос
1 хв на прочитання4 години тому
У Берліні на заводі з виготовлення систем ППО та ракет сталася пожежа: місто в отруйному диму
1 хв на прочитання4 години тому
В Арктиці зафіксовано перший випадок смерті моржа від пташиного грипу
2 хв на прочитання5 годин тому
Глобальний екологічний фонд допоможе Україні запустити проєкти зі створення сталої транспортної інфраструктури для захисту біорізноманіття
1 хв на прочитання6 годин тому