Екзотична закуска на зиму: грушевий чатні з імбиром та чилі
Незвичне поєднання солодкого та гострого, що чудово підійде в якості соусу на зиму.

Чатні — це індійський соус, що ідеально поєднує солоний, солодкий та гострий смаки. Він чудово доповнює м'ясні страви, сири або паштети.
Інгредієнти.
тверді груші — 1 кг;
цибуля — 200 г;
цукор — 100 г;
яблучний оцет — 50 мл;
імбир — 50 г;
перець чилі — 1-2 стручки;
родзинки — 50 г;
сіль, кориця, гвоздика — до смаку.
Приготування.
Груші та цибулю нарізати невеликими кубиками. Імбир натерти, чилі дрібно нарізати.
У каструлі змішати груші, цибулю, імбир, чилі, цукор, оцет, родзинки та спеції.
Довести до кипіння на середньому вогні, потім зменшити вогонь до мінімуму.
Варити чатні 1,5–2 години, поки він не загусне і груші не стануть м'якими, але збережуть форму.
Розкласти гарячий чатні по стерилізованих банках і закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



