Догори
Дати відгук

Лимонний сорбет — літній десерт лише з трьох інгредієнтів

Коли хочеться не лише солодкого, а й холодного.

2 хв на прочитання03 Липня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

У літню спеку хочеться не лише солодкого, а й холодного. Одним із найкращих варіантів освіжаючого літнього десерту є лимонний сорбет, для приготування якого потрібно лише три інгредієнти.

Лимони для цього рецепту краще вибирати із товстою шкіркою, з яких цедра зрізається досить легко.

Інгредієнти:

лимони товстошкірі — 500 г;

цукор — 360 г;

вода — 400 мл.

Приготування.

Спочатку потрібно змити віск, яким часто обробляють цитрусові. Для цього лимони слід вимити гарячою водою, ретельно витерти насухо тканинним рушником, ще раз вимити і витерти знову насухо.

У каструлю насипати цукор.

Додати в каструлю із цукром воду і ставимо на вогонь. Періодично помішуючи, довести до закипання.

З лимонів акуратно, намагаючись не торкатися білої частини, зрізати тонкими смужками цедру. Це зручно зробити спеціальним ножем для чищення овочів.

У закипілий сироп опустити лимонну цедру. Кип'ятити на невеликому вогні кілька хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити остигати сироп з цедрою до кімнатної температури. За цей час сироп набуде красивого жовтого кольору та лимонного аромату.

З лимонів вичавити сік. Має вийти орієнтовно 200 мл.

Сироп процідити через сито, щоб видалити цедру.

У проціджений сироп додати лимонний сік.

Все перемішати.

Посудину з лимонним сиропом поставити в морозильну камеру. Приблизно через годину маса почне схоплюватись (замерзати), з боків почнуть утворюватися кристали льоду.

Дістати посудину з лимонною масою з морозильника і добре перемішати до однорідності віничком.

Знову відправити в морозилку.

Після цього приблизно через 30 хвилин знову дістати з морозилки посудину та перемішати віничком.

Усього перемішувати сорбет 3-4 рази, дістаючи з морозилки через кожні 30 хвилин. За цей час він посвітлішає, набуде повітряної консистенції, без кристалів льоду.

Освіжаючий лимонний сорбет готовий. Розкласти сорбет по порціях. Ласощі, що залишилися, зберігати в морозильній камері.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Укренерго: з 23 листопада відключень світла буде менше
1 хв на прочитання58 хвилин тому
ФОТО: ілюстративне
Повітряна тривога через гучномовець: у Києві введуть "аналоговий" режим сповіщення
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Доторкнись до природи»
Класичний дизайн саду: чим відрізняється й кому підійде (ФОТО)
4 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: ілюстративне
Температура у межах нуля і рясні опади: погода на вихідні
1 хв на прочитання5 годин тому
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитанняВчора
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора