Догори
Дати відгук

Лимонний сорбет — літній десерт лише з трьох інгредієнтів

Коли хочеться не лише солодкого, а й холодного.

2 хв на прочитання03 Липня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

У літню спеку хочеться не лише солодкого, а й холодного. Одним із найкращих варіантів освіжаючого літнього десерту є лимонний сорбет, для приготування якого потрібно лише три інгредієнти.

Лимони для цього рецепту краще вибирати із товстою шкіркою, з яких цедра зрізається досить легко.

Інгредієнти:

лимони товстошкірі — 500 г;

цукор — 360 г;

вода — 400 мл.

Приготування.

Спочатку потрібно змити віск, яким часто обробляють цитрусові. Для цього лимони слід вимити гарячою водою, ретельно витерти насухо тканинним рушником, ще раз вимити і витерти знову насухо.

У каструлю насипати цукор.

Додати в каструлю із цукром воду і ставимо на вогонь. Періодично помішуючи, довести до закипання.

З лимонів акуратно, намагаючись не торкатися білої частини, зрізати тонкими смужками цедру. Це зручно зробити спеціальним ножем для чищення овочів.

У закипілий сироп опустити лимонну цедру. Кип'ятити на невеликому вогні кілька хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити остигати сироп з цедрою до кімнатної температури. За цей час сироп набуде красивого жовтого кольору та лимонного аромату.

З лимонів вичавити сік. Має вийти орієнтовно 200 мл.

Сироп процідити через сито, щоб видалити цедру.

У проціджений сироп додати лимонний сік.

Все перемішати.

Посудину з лимонним сиропом поставити в морозильну камеру. Приблизно через годину маса почне схоплюватись (замерзати), з боків почнуть утворюватися кристали льоду.

Дістати посудину з лимонною масою з морозильника і добре перемішати до однорідності віничком.

Знову відправити в морозилку.

Після цього приблизно через 30 хвилин знову дістати з морозилки посудину та перемішати віничком.

Усього перемішувати сорбет 3-4 рази, дістаючи з морозилки через кожні 30 хвилин. За цей час він посвітлішає, набуде повітряної консистенції, без кристалів льоду.

Освіжаючий лимонний сорбет готовий. Розкласти сорбет по порціях. Ласощі, що залишилися, зберігати в морозильній камері.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів — 15.10
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів - 15.10
1 хв на прочитання2 години тому
Компенсація на малька риби: 30% відшкодування витрат для виробників. Прийом заявок до 1 листопада
В Україні стартував прийом заявок на компенсацію витрат для виробників рибопосадкового матеріалу
2 хв на прочитання10 годин тому
Всесвітній день бавовни
Всесвітній день бавовни: від текстильної сировини до символу спротиву
3 хв на прочитанняВчора
Світові ціни на пшеницю падають третій місяць поспіль — звіт ФАО
Глобальний ринок зерна демонструє спад: пшениця й кукурудза падають у ціні
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Експорт кукурудзи та сої до Китаю: документи слід подати до 15 жовтня
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Попри ворожі обстріли українські аграрії зібрали понад 31,5 млн тонн зерна
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Збитки від російської атаки по агрофірмі на Харківщині, де загинуло 13 тисяч свиней сягнули 300 млн грн
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Як тропічні зливи у В'єтнамі призводять до подорожчення напоїв в українських кав'ярнях
1 хв на прочитання04 Жовтня 2025