«Лягаю спати і прокидаюся з боргами»: англійка розоряється через покупки вві сні

3 хв на прочитання03 Червня 2024, 16:03
Келлі Найпс

Намагалася ховати телефон, але все марно: сповідь сплячого шопоголіка.

Одна англійка перестала рахувати овець уві сні, а замість цього додає товари до кошиків інтернет-магазинів під час нічних приступів шопінгу. 42-річна Келлі Найпс зізналася, що через рідкісний розлад сну витратила на покупки понад $3 800, поки дрімала. Про це розповідає New York Post.

У 2018 році у жінки діагностували парасомнію — стан, що включає ненормальну і небажану поведінку, яка виникає під час сну.

«Людина з парасомнією може здаватися бадьорою, ходити, розмовляти, їсти чи виконувати інші подібні дії, проте не усвідомлювати цього, оскільки мозок не спить лише частково», — йдеться в повідомленні Єльської медицини.

Багато років Найпс, прокинувшись, бачить, що під час сну замовила якісь товари. Серед них — повнорозмірний пластиковий баскетбольний майданчик із сіткою, стовпом і щитом, баночки з фарбою, книги, сільнички та перечниці, дитячий ігровий будиночок, холодильники, столи та сотні цукерок Haribo.

«Я накопичувала борги скрізь. Мені ніколи не доводилося вводити дані кредитної картки, коли я купувала речі в Інтернеті, тому що вони зберігалися в моєму телефоні», — зізнається жінка.

Звички Найпс до сну посилилися, коли вона розкрила свою особисту фінансову інформацію шахраям за допомогою текстового повідомлення.

«Я дала їм усі свої дані, а коли прокинулася, вони зняли 317 доларів з мого банківського рахунку. Я б не відповіла на це, якби не спала», — розповідає вона.

Жінка стверджує, що перший інцидент відкрив шлюзи для кількох спроб шахрайства з її рахунками, але, на щастя, банк зміг заблокувати транзакції.

«Мені довелося кілька разів скасовувати картки, і багато людей намагалися зняти гроші з мого банку», — зітхає вона, зізнаючись, що підозрює, що шахраї продали її інформацію.

На жаль, Найпс не змогла повернути більшість придбаних товарів.

«Я не змогла повернути гроші за продукти харчування, наприклад, за цукерки Haribo. Я зберегла баночки з фарбою і [ігровий] будиночок, тому що коли його привезли і мої діти побачили його, я відчула, що не можу його повернути», — додала вона.

Зрештою, компульсивна покупчиня заплатила за свої покупки, але досі страждає від наслідків.

Жінка звинувачує своє апное уві сні (яке WebMD описує як важкий «розлад сну, що виникає, коли ваше дихання зупиняється і починається під час сну») у рідкісному діагнозі парасомнії, який поступово погіршувався.

Як мати трьох дітей-інвалідів, які страждають на епілепсію, глухоту чи мають проблеми з навчанням, Найпс уникає снодійних препаратів, аби залишатися бадьорою протягом ночі на випадок, якщо діти потребуватимуть її допомоги.

Її нетрадиційні звички сну почалися після народження першої дитини; Найпс почала ходити вві сні, що перейшло в звичку витрачати гроші.

Однак цей розлад підштовхнув її до інших небезпечних вчинків, таких як передозування ліків від діабету, відчинення вікон і дверей, а також призвів до госпіталізації.

Найпс продовжує боротися з розладом сну за допомогою апарату постійного позитивного тиску в дихальних шляхах (CPAP), аби тримати дихальні шляхи відкритими вночі.

Хоча апарат дуже допоміг, він спричиняє змикання щелеп під час сну, тому вона несвідомо знімає апарат з обличчя, повертаючи назад докладені зусилля.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: