Догори
Дати відгук

Лікарі порадили три способи самозахисту від грипу

Терапевт назвав швидку допомогу для тих, кому довелося контактувати з хворим на ГРВІ.

3 хв на прочитання04 Листопада 2023, 22:30
Лікар назвав 3 способи самозахисту від грипу як першу допомогу Лікар назвав 3 способи самозахисту від грипу як першу допомогу
Поділитись:

Епідемія грипу та застудних захворювань – це щорічна актуальна тема, яка починається з осені та триває до настання тепла.

Спеціальні ліки чи народні засоби доступні не всім, як фінансово, так за віком, «становищем» або станом здоров'я. Але є універсальні методи, які допоможуть провести цей період усім під гаслом «Карантин скасовується!».

Терапевти рекомендують швидку допомогу для тих, кому довелося контактувати з хворим на ГРВІ чи грип:

1. Промивання носа та полоскання горла розчином з 3% перекисом водню (20 крапель на 1 склянку теплої води). У день, коли довелося зустрітися з хворим, робити процедуру кожні 40 хвилин. Потім ще 2 дні по 3-4 рази.

2. Пити більше води,  більшість напоїв мають бути кислими. Наприклад, морс із журавлини, чай з брусницею або з лимоном та грейпфрутом. Таке питво запасе природним вітаміном С і забезпечить кисле середовище, яке несприятливе для вірусів. 

3. Приймати сироп від кашлю на основі плюща по пів чайної ложки. Перші 2 дні 3-4 десь у день. Вагітним, дітям та хворим на цукровий діабет, потрібно розбавляти сироп кип'яченою водою, у співвідношенні 1:2.

Також бути профілактикою грипу або полегшити стан можуть такі напої:

Напій з сушених плодів шипшини

Плоди шипшини містять велику кількість природного вітаміну С, засоби для підтримки імунітету. П’ять столових ложок подрібнених сухих плодів шипшини заварюють в одному літрі окропу і настоюють протягом 8-12 годин. Настоювати напій краще всього в термосі, щоб він остигав як можна повільніше. П’ють його по кілька склянок на день кожен раз, коли виникає спрага; на період лікування краще замінити цим напоєм звичні чай і каву.

Чай з медом і прополісом

Натуральні прополіс і мед — більш ніж ефективні народні засоби від застуди та грипу, в них міститься велика кількість біологічно активних речовин, вітамінів, мінералів. Крім того, ці природні агенти мають виражену протимікробну дію. Дві-три чайні ложки меду заварюються в склянці гарячої води і п’ють замість чаю три рази в день. Розсмоктування у роті невеликої кількості прополісу (до повного розчинення) чудово зарекомендувало себе при ангіні. І мед, і прополіс, зрозуміло, повинні бути справжніми. Також варто мати на увазі, що дітям у віці до шести місяців і людям-алергікам мед протипоказаний, оскільки є сильним алергеном — в ньому міститься квітковий пилок з великою кількістю чужорідних біологічних агентів.

Сік чорної редьки

Чорна редька багата алкалоїдами і біологічно активними речовинами. Щоб отримати її сік, потрібно вирізати в редьці невелике поглиблення, а в отриману порожнину покласти одну-дві чайні ложки меду. Через деякий час у поглибленні скупчиться рідина прозорого кольору. Її можна пити по одній столовій ложці кілька разів на день при застуді, температурі і сухому кашлі.

З однієї редьки можна отримати кілька порцій соку — для цього достатньо покласти в порожнину ще одну або дві ложки меду.

Сік також можна отримати, якщо віджати редьку і процідити напій, що вийшов.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.