Догори
Дати відгук

Лікарі підказали, скільки бажано пити води в день при гіпертонії

Водна норма гіпертонікам.

3 хв на прочитання08 Жовтня 2022, 19:30
Поділитись:

Вода, як відомо, це життя! Втім, як і повітря. Тільки ось, якщо дихати ми повинні постійно, то водою не завжди потрібно сильно захоплюватися, особливо, якщо у Вас часто підвищується тиск, повідомляє Хроніка.інфо.

Є норми споживання води, як для здорової людини, так і для тих, хто страждає тією чи іншою хворобою. І, якщо здорова людина може без зусиль перенести певний (не сильно критичний) недолік води, або її надлишок в організмі, то гіпертонікові так експериментувати зі своїм здоров’ям просто не можна.

Адже високий артеріальний тиск це річ досить небезпечна. Тому, потрібно обов’язково знати свою «водяну» норму, і дотримуватися її, якщо Ви зараховуєте себе до гіпертонікам.

Як правильно пити воду, і скільки при гіпертонії і серцевої недостатності?

Кількість води, яку ви випиваєте за день, потрібно враховувати так само уважно, як і ті калорії, які ви споживаєте. При гіпертонії це особливо важливо.

Норма для гіпертоніка

Вона, в принципі, все та ж, що і у здорової людини – це 1,5 – 2 літри води (аж ніяк не менше). Ми говоримо знову ж про денне споживання. Але, тут є певні тонкощі.

А чи можна воду замінити іншою рідиною?

Ні! Коли ми говоримо, що пити потрібно саме цю кількість води, мова йде саме про воду. Ніякий чай, газовані напої, а вже тим більше кава, замінити її не повинні. У цих напоях є такі речовини, як танін і кофеїн. Вони відомі своїми сечогінними властивостями. А, значить, при споживанні цих напоїв ви піддаєте свій організм зневодненню. Без води, в клітинах побільшає натрію, а він безпосередньо впливає на артеріальний тиск, підвищуючи його.

Якщо води ви будете пити більше норми, то до хорошого це теж не призведе. Особливо, якщо гіпертонія Вас переслідує вже далеко не один рік. В цьому випадку, нирки зменшуються в розмірах, так як судини майже постійно відчувають спазм і не можуть доставляти до нирок достатньо кисню. В результаті, такі «маленькі» нирки вже просто не справляються з тією кількістю сечі, яке буде утворюватися при зайвому споживанні води.

Норма споживання води при серцевій недостатності

Тут межі все ті ж, тобто від 1,5-ра літрів в день, до 2-х. Але, півтора – потрібно випивати обов’язково, це необхідний нижню межу.

Коли краще пити воду і в якій кількості?

Починати пити воду потрібно з ранку, в кількості 2-х склянок. При цьому, першу випиваємо до їжі, як правило, хвилин за 30. А, другу вже після вживання їжі. Тут інтервал за часом повинен складати 2,5-ною години. Так Ваш організм отримає той обсяг води, якого він був позбавлений, поки ви спали.

Подальше споживання води потрібно грамотно розподілити протягом усього дня, що залишився. Тут все дуже просто. Кожна перерва в прийомі їжі повинна бути «заповнена» прийомом води. Між такими перервами слід випивати ще склянки по 2-3.

А, після 18-ї години, привчіть себе не пити багато води. Інакше можна спровокувати появу набряків. Втім, вони з’являються не у всіх. Тут все індивідуально.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.