Догори
Дати відгук

Лікарі назвали продукти, які вбивають ваше серце

Варто зазначити, що від захворювань серцево-судинної системи у світі помирає просто величезна кількість людей.

2 хв на прочитання16 Січня 2021, 23:27
Поділитись:

Від роботи серця безпосередньо залежить якість здоров’я у людини. Якщо з ним починаються проблеми, то це може дуже погано закінчиться.

Всі знають, що правильна робота серця дуже важлива для організму. І на неї впливає відразу безліч факторів. Зокрема, це наявність шкідливих звичок і нездоровий спосіб життя. Але мало хто знає, що повсякденні продукти харчування, які присутні в раціоні людини, також можуть негативно впливати на роботу цього органу. Варто зазначити, що від захворювань серцево-судинної системи у світі помирає просто величезна кількість людей. Тому потрібно знати, від яких продуктів краще відмовитися.

Про те, що багато продуктів можуть негативно впливати на роботу серця говорить фахівець Центру серцево-судинних захворювань в Барселоні Пабло Канепа.

При цьому він стверджує, що в своєму раціоні кращим варіантом буде зробити акцент на овочі, фрукти, крупи і не жирне м’ясо. При цьому краще відмовитися від жирної їжі, солоних і гострих страв, а також напівфабрикатів.

А ось червоне м’ясо слід вживати не частіше трьох разів на тиждень, тому що в ньому міститься багато шкідливих насичених жирів. Також кардіолог радить відмовитися від магазинної випічки і готової піци з супермаркетів – ці продукти є чемпіонами за вмістом трансжирів.

Якщо у людини починаються перші симптоми захворювання серця, то потрібно терміново звертатися до лікаря. Не можна займатися самолікуванням, тому що це може погано закінчиться. Тільки досвідчений лікар зможе провести діагностику і призначити правильне лікування, яке допоможе в кожному окремому випадку.

Нагадаємо, восени та взимку наша шкіра старіє набагато швидше, ніж улітку. Тому варто знати як мінусова температура впливає на обличчя.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.