Догори
Дати відгук

Квашені овочі виводять токсини, але ними не можна "закидуватися" - дієтолог про те, коли і скільки їх їсти

Чому квашені капусту та огірки не слід їсти ввечері?

2 хв на прочитання02 Жовтня 2021, 23:50
Поділитись:

Восени та взимку нам допомагає захиститись від застуди і підтримати імунітет квашення. Наші бабусі та мами добре знали, що робити, щоб не захворіти на застуду, тому заготовляли квашені продукти, клавши в бочки не тільки огірки або капусту, а й всілякі інші овочі та фрукти. Про те, яка користь від квашених продуктів та скільки їх можна їсти в день розповіла відомий дієтолог Світлана Фус.

Квашення - це натуральне джерело пробіотиків. Тому квашені продукти називають пробіотичної їжею, яка ефективно захищає від збудників застуди та укріплює імунітет, нагадує Фус. Лікарка говорить, що квашення – одні з кращих натуральних ентеросорбентів, тобто вони можуть допомогти   організму позбавитись від токсинів. Достатня кількість харчових волокон в овочах придають ситості.

Також Світлана Фус додає, що молочна кислота, яка утворюється при квашенні знижує рівень рН, завдяки чому поліпшується процес перетравлення їжі, підвищується засвоєння поживних речовин організмом.

Лікарка зазначає, що квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризуються, тому менш корисні. Також  треба пам’ятати, що квашені продукти містять багато солі, тому вживати їх в великій кількості Фус не рекомендує.

Дієтолог наполягає, що квашення  повинні бути частиною (приблизно третиною) від денної кількості овочів. Це орієнтовно половина склянки (60-120 гр) квашених овочів 1 раз на день. Їсте їх в першій половині дня та на обід.

До слова, дієтолог назвала незвичайний спосіб схуднути без спорту та дієт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.