Догори
Дати відгук

Квашена капуста з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт

Спосіб простий — результат приголомшливий. Спробуйте раз — наступного року тільки так і готуватимете!

3 хв на прочитання02 Вересня 2022, 00:37
Поділитись:

Квашена капуста — чудовий варіант холодної закуски взимку. Користь квашеної капусти та буряка є чималою, адже під час бродіння виділяється велика кількість вітаміну С, що дуже потрібно взимку. А ще така капуста низькокалорійна і краще засвоюється, ніж сира. Поєднання ж капусти з буряком, робить її м’якшою.

Щороку квасите капусту однаково? Кухар Максим Нікітін радить замаринувати квашену капусту з буряком і часником за новим рецептом швидкого приготування. І не шаткувати, а порізати квадратами.

«Спосіб простий — результат приголомшливий. Спробуйте раз — наступного року тільки так і готуватимете!» — говорить кухар.

Інгредієнти на трилітрову банку:

капуста — 2 кг;

морква — 2–3 шт.;

буряк — 1–2 шт.;

вода — 1 л;

сіль — 2 столові ложки;

цукор — 1 столова ложка;

соняшникова олія — ½ склянки;

оцет 9 % — 1 склянка;

часник — 2–3 зубці.

Приготування.

Капусту нарізати великими квадратами, укласти в банки, пересипати брусочками моркви та буряка, шматочками часнику, добре придушити.

Залити олію, оцет, охолоджений розсіл.

Залишити на 3 дні при кімнатній температурі, потім поставити у холод.

Якщо ви любите гострі страви, можете покласти у кожну банку по одному гострому перцю чилі (насіння видаляти не обов’язково, все залежить від ваших уподобань). Головне — працювати з чилі варто все-таки в рукавицях, щоб не попекти шкіру, після чого ретельно вимити руки.

Під час квашення щільно вкладайте компоненти, щоби страва швидше замаринувалась. Сіль краще додавати поступово, щоб не пересолити, оскільки у всіх різний смак. Аби квашена капуста на зиму була яскрава і смачна, використовуйте темно-бордовий буряк, без наявності білих прожилок. Аби правильно приготувати квашені овочі, воду з-під крана краще не використовувати, бо вона може надати не зовсім приємного смаку. Її варто закип’ятити або взяти фільтровану воду.

Раніше для квашення використовували дубові бочки, потім маринували або засолювали в керамічному посуді чи емальованих каструлях. На сьогодні часто квасять капусту в скляних банках, адже це досить зручно.

Капусту можна подавати до будь-яких страв — як до м’ясних, так і до гарнірів. Зазвичай її поливають оливковою олією та посипають свіжою зеленню з подрібненою зеленою цибулею. Щоби капуста була смачна, потрібно знімати зверху піну, яка буде з’являтися, а ще проколювати гострим ножем, щоб проходило повітря і вона могла рівномірно промаринуватися.

Щоби така закуска довго простояла, зберігати її потрібно у прохолодному місці. До речі, якщо додати трішки тертого хрону, страва вийде не лише пікантна, а й хрустка, оскільки він не дозволить овочам стати м’якими. Якщо хочете пришвидшити процес приготування, натріть капусту на тертці, хоча все-таки краще зачекати трохи більше часу й отримати смачну, хрустку капусту.

Також ми розповідали про помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost