- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Квашена капуста з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт
Квашена капуста з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт
Спосіб простий — результат приголомшливий. Спробуйте раз — наступного року тільки так і готуватимете!
Квашена капуста — чудовий варіант холодної закуски взимку. Користь квашеної капусти та буряка є чималою, адже під час бродіння виділяється велика кількість вітаміну С, що дуже потрібно взимку. А ще така капуста низькокалорійна і краще засвоюється, ніж сира. Поєднання ж капусти з буряком, робить її м’якшою.
Щороку квасите капусту однаково? Кухар Максим Нікітін радить замаринувати квашену капусту з буряком і часником за новим рецептом швидкого приготування. І не шаткувати, а порізати квадратами.
«Спосіб простий — результат приголомшливий. Спробуйте раз — наступного року тільки так і готуватимете!» — говорить кухар.
Інгредієнти на трилітрову банку:
капуста — 2 кг;
морква — 2–3 шт.;
буряк — 1–2 шт.;
вода — 1 л;
сіль — 2 столові ложки;
цукор — 1 столова ложка;
соняшникова олія — ½ склянки;
оцет 9 % — 1 склянка;
часник — 2–3 зубці.
Приготування.
Капусту нарізати великими квадратами, укласти в банки, пересипати брусочками моркви та буряка, шматочками часнику, добре придушити.
Залити олію, оцет, охолоджений розсіл.
Залишити на 3 дні при кімнатній температурі, потім поставити у холод.
Якщо ви любите гострі страви, можете покласти у кожну банку по одному гострому перцю чилі (насіння видаляти не обов’язково, все залежить від ваших уподобань). Головне — працювати з чилі варто все-таки в рукавицях, щоб не попекти шкіру, після чого ретельно вимити руки.
Під час квашення щільно вкладайте компоненти, щоби страва швидше замаринувалась. Сіль краще додавати поступово, щоб не пересолити, оскільки у всіх різний смак. Аби квашена капуста на зиму була яскрава і смачна, використовуйте темно-бордовий буряк, без наявності білих прожилок. Аби правильно приготувати квашені овочі, воду з-під крана краще не використовувати, бо вона може надати не зовсім приємного смаку. Її варто закип’ятити або взяти фільтровану воду.
Раніше для квашення використовували дубові бочки, потім маринували або засолювали в керамічному посуді чи емальованих каструлях. На сьогодні часто квасять капусту в скляних банках, адже це досить зручно.
Капусту можна подавати до будь-яких страв — як до м’ясних, так і до гарнірів. Зазвичай її поливають оливковою олією та посипають свіжою зеленню з подрібненою зеленою цибулею. Щоби капуста була смачна, потрібно знімати зверху піну, яка буде з’являтися, а ще проколювати гострим ножем, щоб проходило повітря і вона могла рівномірно промаринуватися.
Щоби така закуска довго простояла, зберігати її потрібно у прохолодному місці. До речі, якщо додати трішки тертого хрону, страва вийде не лише пікантна, а й хрустка, оскільки він не дозволить овочам стати м’якими. Якщо хочете пришвидшити процес приготування, натріть капусту на тертці, хоча все-таки краще зачекати трохи більше часу й отримати смачну, хрустку капусту.
Також ми розповідали про помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму.