- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму
Є багато способів заготувати помідори на зиму, і серед них — помідори в желе.
Інгредієнти на 1 банку ємністю 0,5 л:
помідори — 300-350 г;
цибуля — ½ шт.;
лавровий лист — 1 шт.;
кріп;
перець чорний горошком;
часник — 2-3 зубці;
желатин — 25 г (2 ст. ложки з верхом);
сіль — 45 г (1,5 ст. ложки без верху);
цукор — 40 г;
кип’ячена вода — 4,5 скл.
Приготування.
Помідори порізати на четвертинки. Часник і кріп порізати. Цибулю порізати півкільцями.
У підготовлені банки щільно укласти нарізані помідори разом зі спеціями.
Желатин залити 1 склянкою кип’яченої води і залишити на 40-60 хв для набухання. Поставити на вогонь і розчинити, постійно помішуючи, не кип’ятити!
Для заливки взяти 3,5 склянки води, додати в неї сіль і цукор. Закип’ятити.
З’єднати заливку з желатином. Для цього в заливку влити попередньо приготований розчин желатину, довести до кипіння і залити помідори.
Закрутити банки, перевернути догори дном, вкутати до охолодження.
Також ми розповідали про помідори, консервовані «всуху», для яких не потрібен розсіл.