Догори
Дати відгук

Коронавірус підняв світовий попит на їжу рослинного походження на 90%

Все більше людей обирають натуральні та органічні продукти, які зміцнюють здоров'я та імунітет, у тому числі й рослинне м'ясо

2 хв на прочитання01 Липня 2020, 18:59
Поділитись:

Продажі їжі на рослинній основі до середини березня виросли на 90% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. В першу чергу це стосується рослинного м'яса, де приріст споживчого попиту склав 148%, а в секторі рослинних сирів — на 95%.

Про це повідомляє AgroPortal.ua з посиланням на FOOD DIVE.

З середини березня спостерігалося дуже швидке зростання інтересу до рослинної їжі. У квітні продажі харчових продуктів на рослинній основі виросли ще 27%. В цілому, це відбувалося на 35% швидше, ніж по всіх категоріях продуктів.

На 148% зросли продажі м'яса рослинного походження. Найбільший приріст спостерігався в секторі охолодженого м'яса на рослинній основі. Так, в період 16 тижнів, який тривав до 19 квітня попит виріс на 241%. Подальший приріст склав 113%.

Крім того, зростання споживання спостерігався і в інших категоріях рослинних продуктів. Наприклад, в середині березня продажу сирів на рослинній основі виросли на 95% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Так, продажу тофу були вищі на 88%, і в наступні тижні квітня збільшилися ще на 35%.

Навіть без пандемії, експерти прогнозують зростання продажів в рослинницькому секторі у 2020 році. Попередній пандемічний аналіз даних SPINS, проведений Асоціацією рослинних продуктів харчування й Інститутом правильного харчування, виявив, що весь світовий ринок рослинних продуктів коштує понад $ 5 млрд. Продажі в цьому секторі виросли на 29% за попередні два роки.

За даними дослідження DuPont Nutrition & Health, проведеного у 2018 році, більш ніж половина споживачів сказали, що вони харчуються рослинною їжею, тому що від цього вони відчувають себе краще.

«З самого початку пандемії в споживчих покупках тривав зрушення в бік натуральних і органічних продуктів, які зміцнюють здоров'я й імунітет. Наші дані показують, що рослинний м'ясний бум минулого року триває. У міру того, як збільшуються повідомлення про брак м'яса тваринного походження, ми можемо очікувати, що рослинне м'ясо придбає ще більшу популярність», - заявив власник і генеральний директор SPINS Тоні Олсон.

Заводи, на яких виробляється їжа на рослинній основі, вважаються більш здоровими. Виробничі операції вимагають менше ручної праці. Це дозволяє дотримуватися соціальну дистанцію під час пандемії.

Нагадаємо, український часник майже зрівнявся у ціні з імпортним.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Що станеться з не приватизованою землею після 1 січня 2028 року
2 хв на прочитання5 годин тому
OkAgro2025: трансформації, стратегія й люди, які змінюють агробізнес
3 хв на прочитання7 годин тому
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
1 хв на прочитання26 Листопада 2025
Заборона ЗЗР може обвалити український агросектор на $4,3 млрд
3 хв на прочитання26 Листопада 2025
Одеська область відродить видобуток солі: завод за $2,8 млн почне роботу на початку 2026 року
2 хв на прочитання26 Листопада 2025
26 листопада — Всесвітній день оливкового дерева: стародавнє дерево, яке несе мир, здоров’я і сталість
2 хв на прочитання26 Листопада 2025
Повний перелік причин анулювання 4-ї групи ЄП: перехід агропідприємства на загальну систему
2 хв на прочитання25 Листопада 2025