Догори
Дати відгук

Кабмін сьогодні прийняв низку важливих рішень для країни

23 липня у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання

6 хв на прочитання23 Липня 2024, 19:39
Кабмін сьогодні прийняв низку важливих рішень Кабмін сьогодні прийняв низку важливих рішень
Поділитись:

23 липня 2024 року у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання, на якому було ухвалено нижку важливих рішень для держави.

Про це у своєу ТГ-каналі повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Затверджено Порядок проведення моніторингу земель і ґрунтів, що має набрати чинності одночасно із ЗУ N 2973-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля». 

Порядок визначає механізм проведення моніторингу земель і ґрунтів з метою своєчасного виявлення зміни стану земель, забруднення і властивостей грунтів, оцінки здійснення заходів з охорони земель, збереження та відтворення родючості ґрунтів, попередження впливу негативних процесів і ліквідації наслідків такого впливу. Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з проведення земельної реформи, в частині бюджетного фінансування заходів з моніторингу земель і ґрунтів, та до Порядку функціонування національної інфраструктури геопросторових даних в частині визначення нового набору (виду) геопросторових даних за результатами здійснення такого моніторингу. Передбачено визнання такою, що втратила чинність постанови КМУ від 20.08.1993 N 661 «Про затвердження Положення про моніторинг земель». 

- Затверджено Технічний регламент щодо безпечності хімічної продукції, що має набрати чинності через 6 місяців з дня опублікування. Технічний регламент повністю гармонізує законодавство України у відповідній сфері з законодавством ЄС.

- Затверджено Технічний регламент щодо вимог до екодизайну для електродвигунів та приводів із змінною швидкістю, що має набрати чинності через 6 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні. Технічний регламент має на меті забезпечення покращення енергетичних та екологічних характеристик для електродвигунів та приводів із змінною швидкістю. Передбачено, що одночасно з набранням чинності новим Технічним регламентом визнається такою, що втратила чинність, постанова КМУ від 27.02.2019 N 157 «Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для електродвигунів». Установлено, що надання на ринку та експлуатація електродвигунів та приводів із змінною швидкістю, які відповідають вимогам Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для електродвигунів, затвердженого постановою КМУ від 27.02.2019 N 157, та які введено в обіг до дня набрання чинності новим Технічним регламентом, не можуть бути заборонені або обмежені з причини невідповідності такої продукції вимогам нового Технічного регламенту. 

- Затверджено Технічний регламент щодо вимог до екодизайну для зварювального обладнання, що має набрати чинності через 6 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні. Технічний регламент має на меті забезпечення покращення енергетичних та екологічних характеристик зварювального обладнання. Установлено, що надання на ринку та експлуатація зварювального обладнання, яке введено в обіг до дня набрання чинності новим Технічним регламентом, не можуть бути заборонені або обмежені з причини невідповідності такого обладнання вимогам відповідного нового Технічного регламенту.

- Внесено зміни до Технічного регламенту низковольтного електричного обладнання, Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2015 N 1184, та спеціальних вимог до призначених органів з оцінки відповідності, затверджених постановою КМУ від 13.01.2016 N 56, задля приведення їх у відповідність до законодавства Європейського Союзу з метою укладення між Україною та ЄС Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції у секторах промислової продукції, що належать до першого пріоритету.

- Викладено у новій редакції Статут приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго» з метою приведення його у відповідність з положеннями ЗУ N 3587-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління».

- Внесено зміну до постанови КМУ від 28.03.2018 N 391 «Про затвердження вимог до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення». Надано право Державній установі «Національний науковий центр хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова» Національної академії медичних наук України укладати договір з Національною службою здоровʼя України за Програмою медичних гарантій у 2024 році за пакетом послуг «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах» без перетворення в державне некомерційне підприємство. Це дозволить розширити доступ до якісних та безоплатних медичних послуг з радіологічного лікування та супроводу пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах та створить передумови для формування єдиного медичного простору. 

- Схвалено проект листа Уряду України до Європейського інвестиційного банку щодо підтвердження належності пропозиції про збільшення обсягу фінансування проекту «Київський міський електротранспорт» до сфери дії Рамкової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, вчиненої 14 червня 2005 року. Проектом листа Уряду України передбачено: посилання на лист Європейського інвестиційного банку від 13.06.2024 щодо отримання запиту Банком на збільшення обсягу фінансування проекту «Київський міський електротранспорт» на 200 млн євро (загальний обсяг кредиту становитиме 300 млн євро) задля підтримки розвитку міської транспортної інфраструктури, зокрема, закупівлі нового рухомого складу громадського пасажирського транспорту.

- Схвалено проект Угоди ( у формі обміну нотами ) між Урядом України🇺🇦 та Урядом Японії🇯🇵 про надання Уряду України гранту для реалізації стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів і Протоколу обговорень до зазначеної Угоди. Сума коштів допомоги Уряду Японії, спрямована на надання Уряду України гранту для реалізації стипендіального проекту щодо розвитку людських ресурсів від Японської грантової допомоги (JDS), становить до 136 мільйонів японських єн. Стипендіальний проект спрямований на підтримку розвитку людських ресурсів в Україні шляхом прийняття до університетів Японії висококваліфікованих, молодих державних службовців як стипендіатів JDS, які братимуть участь у розробці та реалізації планів соціального та економічного розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost