Догори
Дати відгук

Google повністю перейшов на "зелену" енергетику та усунув свій вуглецевий слід (відео)

Компанія змогла нейтралізувати свої вуглецеві викиди за 22 роки

1 хв на прочитання15 Вересня 2020, 20:41
Поділитись:

Google повністю усунув свій вуглецевий слід, який компанія залишила за 22 роки роботи. Повідомляє nachasi посилаючись на блог компанії.

Ще у 2007 році в компанії прийняли рішення та зробили Google вуглецево-нейтральним — вони не шкодили навколишньому середовищу, ба більше, навіть фінансували різноманітні екологічні проєкти, які допомагали зменшити негативний вплив людини на природу. Крім того, компанія використовувала лише "зелену" енергетику.

"Це означає, що вуглецевий слід Google за весь час його існування дорівнює нулю. Ми раді бути першою великою компанією, яка це зробила", - заявив Сундар Пічаї, Виконавчий директор Google.

Також компанія розпочала розробки нових технологій на базі штучного інтелекту. Алгоритм допоможе оптимізувати переробку вторсировини та інших матеріалів. Наразі компанія комбінує види енергії з якими працює, однак протягом 10 наступних років у Google вирішили остаточно перейти на виключно відновлювальний вид енергії — це означає, що кожен запит в інтернеті, кожне повідомлення в Gmail та навіть кожне відео в YouTube будуть екологічними.

Згідно з підрахунками лише одне електронне повідомлення продукує чотири грами СО2, а одна електронна пошта виробляє до 600 кілограмів вуглецю.

Нагадаємо, стало відомо, чим у майбутньому Україна замінить газ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.