Догори
Дати відгук

Мінекоенерго не реагує на скарги щодо довкілля

Канали екстренного інформування влади про небезпечні ситуації малоефективні

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 08:28
Пожежний модуль Ічнянського парку, за інформацією активістів, не використовується, бо наявний трактор несправний Пожежний модуль Ічнянського парку, за інформацією активістів, не використовується, бо наявний трактор несправний
Поділитись:

Про незадовільну роботу так званої гарячої телефонної лінії Міністерства енергетики та захисту довкілля повідомляє екоактивіст Сергій Гладкевич.

«Серед гарячих телефонів уряду є телефон Мінекоенерго 044-206-33-02. Я вирішив виявити громадянську свідомість, позицію й ініціативу, щоб в Ічнянському НПП (Чернігівська область - ред.)  – національному природному парку – не сталося як в Чорнобилі або в Житомирській області. Бо протипожежними заходами в парку не займаються належним чином – принаймні, так мені здається», - розповів GreenPost Сергій Гладкевич.

Чиновниця, яка відповіла пану Сергію, за його словами запропонувала усе викласти у письмовому вигляді і пообіцяла, що звернення буде розглянуто.

«Написав, відправив. Десять днів минуло! І нічого. Зовсім нічого. За цей час вже сто разів могло все згоріти. Була вже невелика пожежа 50 га, загасили міські та військові пожежники. Днями знову дзвонив на дуже гарячу лінію міністерства енергетики і трохи природи.

Питав, коли буде вжито заходів? Коли буде чергування по парку, коли буде черговий в центральному офісі (конторі) парку? І ... дали мені телефон, того хто вирішує ... міністерський начальник ...)», - продовжує розповідь екоактивіст.

Небайдужий громадянин Скаржник подзвонив вже за наданим номером.

«Дзвоню. Пояснюю ситуацію щодо пожежної небезпеки, кажу що варто би пробудити свідомість служби охорони парку тощо. У відповідь почув:

-І що? Зараз всюди горить... Але співрозмовник пообіцяв вплинути на ситуацію. У що дуже слабо віриться», - резюмує екоактивіст.

Як ми вже повідомляли, на території Ічнянського національного природного парку 13 квітня виникла пожежа. GreenPost тоді зазначив, що готовий надати слово очільникам парку для роз’яснення ситуації з протипожежною безпекою на цій території. Але наразі їх не отримав. Пропозиція залишається в силі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко