Догори
Дати відгук

Пожежа в Ічнянському нацпарку: чи було вжито належних заходів?

Дороги захаращені, техніка несправна

1 хв на прочитання15 Квітня 2020, 13:43
фото Сергія Гладкевича фото Сергія Гладкевича
Поділитись:

На території Ічнянського національного природного парку 13 квітня виникла пожежа. Про це GreenPost повідомив екоактивіст Сергій Гладкевич.

«Однак спеціалізований протипожежний трактор не виїхав на гасіння пожежі з тої простої причини, що його не змогли завести. Тому виїхав трактор не обладнаний належними пристроями"– розповів Сергій Гладкевич.

За інформацією Сергія Гладкевича протипожежний модуль Ічнячнського НПП жодного разу не виїжджав на тушіння пожеж за 4 роки

Пожежу загасили із застосуванням спеціалізованого пожежного автомобіля військової частини та протипожежного автомобіля ДСНС.  

«Громадські активісти неодноразово у соцмережах повідомляли про відсутність належної роботи з попередження пожеж на території Ічнянського НПП, про захаращення під’їзних доріг, відсутність контролю за територією», – заявляє екологіст.

Несвоєчасна розчистка вітровалів та підтримання доріг в неналежному стані значно знижує можливість швидкої ліквідації пожежі. Фото С.Гладкевича

Територія Ічнянського НПП – майже 10 тисяч гектарів лісів, велика кількість із них – соснові. Вони потребують особливого ставлення та догляду в період підвищеної пожежної небезпеки.

«На жаль, публікації у соцмережах мало впливають на ситуацію в парку. Тож, виникає питання: будемо чекати наступних пожеж, чи може прокуратура та Мінекоенерго звернуть увагу на ситуацію і виправлять те, що іще можна?», – задає риторичне запитання екоактивіст.

GreenPost готовий надати слово очільникам парку для роз’яснення ситуації з протипожежною безпекою на цій території.

Як ми вже повідомляли, Заказник "Зачарована Десна" випалили і переорали.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost