Догори
Дати відгук

Фермери можуть отримати додатковий прибуток за допомогою вуглецевих кредитів, які можна продавати

Продажем сертифікатів на вуглецеві кредити займаються брокери, але за можливості можна торгувати й самостійно.

2 хв на прочитання29 Лютого 2024, 16:30
Фермери можуть отримати додатковий прибуток за допомогою вуглецевих кредитів Фермери можуть отримати додатковий прибуток за допомогою вуглецевих кредитів
Поділитись:

Уряд України підписав Паризьку кліматичну угоду в 2015 році, зобовʼязавшись скоротити викиди парникових газів на 7% до 2030 року. Однак не всі підприємства вписуються в норми, встановлені Кіотським протоколом. 

Як же досягти бажаного та залишитись в плюсі?

  • Якщо мінімізувати обробіток землі в своєму господарстві і підібрати лише максимально ефективні методи обробітку, то не лише зменшаться витрати на ці роботи — можна навіть претендувати на отримання вуглецевого кредиту, адже так ви допоможете знизити рівень викидів від сільгосптехніки та рівень розвитку вітрової і водної ерозії ґрунтів. 
  • Засівати поля краще покривними культурами, які вбирають з повітря СО2 та стримують ґрунти від деградації. Наприклад, озиме жито та кукурудзу можна засівати по черзі на тій же ділянці, отримавши вуглецеві кредити одразу за дві культури, а якщо вдасться встигнути — можна засіяти навіть якусь третю культуру і зібрати третій врожай + кредити. 
  • Кількість одиниць у вуглецевих сертифікатах на 1 га збільшують дані про використання органічних добрив, таких як послід тварин чи птахів — тобто можна і позбавити природу від зайвих куп складованого на фермах посліду, і отримати більш якісний агропродукт та ще й зверху приємний бонус у вигляді вуглецевого кредиту. 

Продажем сертифікатів на вуглецеві кредити займаються брокери, але за можливості можна торгувати й самостійно. Спочатку фермерське господарство мають перевірити на відповідність сертифікату, аби гарантувати що сертифікат виданий правильно. 

Якщо все зроблено правильно, то можна отримувати до кілька сотень гривень з одного гектара додаткового прибутку, а в окремих випадках – понад тисячу гривень з гектара. Однак найголовніше, що можна отримати — більш здорове та більш чисте довкілля, яке обовʼязково призведе до більш якіснішого життя.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.