Догори
Дати відгук

Фахівці розповіли про «екзотичні» види солі і чи є вони більш корисними

Чи правда, що морська сіль краща, бо природно містить йод?

1 хв на прочитання12 Листопада 2021, 06:50
Поділитись:

Існує думка що«екзотичні»види солі, такі як  гімалайська, гавайська, чорна, рожева тощо, є більш корисними. У Всеукраїнському освітньому проєкті «Здорове харчування для дітей» заперечують цей міф.

Видів солі є стільки, скільки є місць її видобутку. І логічно, що, залежно від родовища, сіль може містити різні домішки, які можуть надавати їй певний колір та присмак. Але, які б чудодійні властивості не приписували тій чи іншій солі, її склад незмінний - це все хлорид натрію.

Фахівці говорять, що домішки можуть бути присутні у вигляді калію, кальцію, магнію, заліза та сірчаних сполук. Проте їхня кількість не настільки велика, щоб приносити якусь користь організму. А от надмірне вживання натрію шкодить однаково, незалежно від того із гімалайської чи кам’яної солі він надходить.

 Крім цього, є ствердження, що морська сіль краща, бо природно містить йод. Насправді,  йод - дуже летючий елемент. Він міститься у морській воді, але морську сіль висушують, під час чого йод повністю випаровується. Тож у тій морській солі, яка потрапляє до магазинів, йоду вже немає.

Також ми розповідали, навіщо потрібен магній і скільки його пити: консультує кардіолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.