Домашня аджика на зиму — покроковий рецепт

2 хв на прочитання30 Серпня 2024, 23:22
Фото: «Їжа легко»

Чудово підходить до будь-яких страв, додаючи їм особливої пікантності.

Аджика — це справжня магія кавказької кухні, яка захоплює своїм насиченим смаком і ароматом. Цей соус, що спочатку народився в Абхазії, підкорив серця гурманів по всьому світу. Замість простого «гострого соусу» аджика пропонує багатий букет спецій, де кожен інгредієнт додає свій відтінок до загальної мелодії смаків. Популярність аджики стрімко зросла — адже вона чудово підходить до будь-яких страв, додаючи їм особливої пікантності.

Можна заготовити домашню аджику на зиму.

Інгредієнти:

помідори — 3 кг;

яблука — 0,5 кг;

морква — 0,5 кг;

перець солодкий — 0,5 кг;

перець гострий — 2 шт.;

часник — 150 г;

олія — ​​100 мл;

оцет 9% — 50 мл;

цукор — 2 ст. ложки;

сіль — 1,5 ст. ложки.

Приготування.

Овочі та яблука вимити, очистити. Помідори та моркву нарізати невеликими шматочками. У солодкого перцю видалити насіння, розрізати перець на 4-6 частин. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати шматочками яблука. У гострого перцю видалити плодоніжку (якщо хочете, щоб аджика була гостра, насіння не видаляйте; якщо в міру гостра, в одного перцю видаліть насіння, а інший залиште з насінням).

Все подрібнити за допомогою м'ясорубки чи блендера.

Спочатку окремо пропустити через м'ясорубку часник.

Потім подрібнити всі інші овочі та яблука.

Каструлю з овочами та яблуками (без часнику) поставити на вогонь. Варити аджику на повільному вогні протягом 1,5 годин до густоти. Якщо аджика виходить рідкою, варіть її до бажаної густини.

Потім додати сіль, цукор, оцет, олію та часник. Ретельно перемішати. Довести до кипіння, варити ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Готову гарячу аджику розкласти сухі стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном, укрити пледом і залишити до повного остигання. Потім прибрати для зберігання.

Аджика готова на зиму. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: