Догори
Дати відгук

Для маленьких дітей і не тільки: галетне печиво в домашніх умовах

Якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам.

1 хв на прочитання06 Квітня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Найвідоміше галетне печиво — «Марія». Саме його радять давати маленьким дітям — мовляв, воно найбезпечніше. Однак якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам. Краще приготувати галетне печиво власноруч і за рецептом, у якому тільки натуральні інгредієнти.

Інгредієнти:

яйце — 1 шт.;

молоко — 100 г;

цукор — 50 г;

вершкове масло — 30 г;

сода — ¼ ч. л.;

борошно — скільки візьме тісто;

висівки — 1 ст. л.;

ванільний цукор — до смаку;

олія для змащування.

Приготування.

Яйце збити з цукром, додати молоко, соду, погашену лимонним соком, ванільний цукор.

Борошно перетерти з висівками й маслом, влити рідку суміш. Замісити тісто. Воно не повинне липнути до рук, але й не має бути дуже тугим.

Розкачати тісто завтовшки 3 мм та вирізати печиво довільної форми. Дірочки у ньому можна зробити за допомогою виделки.

Викласти на деко, змащене олією.

Випікати при температурі 200 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.