- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Для маленьких дітей і не тільки: галетне печиво в домашніх умовах
Для маленьких дітей і не тільки: галетне печиво в домашніх умовах
Якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам.

Найвідоміше галетне печиво — «Марія». Саме його радять давати маленьким дітям — мовляв, воно найбезпечніше. Однак якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам. Краще приготувати галетне печиво власноруч і за рецептом, у якому тільки натуральні інгредієнти.
Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
молоко — 100 г;
цукор — 50 г;
вершкове масло — 30 г;
сода — ¼ ч. л.;
борошно — скільки візьме тісто;
висівки — 1 ст. л.;
ванільний цукор — до смаку;
олія для змащування.
Приготування.
Яйце збити з цукром, додати молоко, соду, погашену лимонним соком, ванільний цукор.
Борошно перетерти з висівками й маслом, влити рідку суміш. Замісити тісто. Воно не повинне липнути до рук, але й не має бути дуже тугим.
Розкачати тісто завтовшки 3 мм та вирізати печиво довільної форми. Дірочки у ньому можна зробити за допомогою виделки.
Викласти на деко, змащене олією.
Випікати при температурі 200 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.







