Для чого додають вино в шашлик: феєричний трюк здивує наповал всіх кулінарів
Саме тому після приготування м'ясо має просто феєричний смак та текстуру.
Досить часто буває так, що шашлик виходить не таким м'яким та ніжним, як би ми хотіли. І справитись із цією проблемою якраз допоможе вино. Справа в тому, що саме винна кислота добре розм'якшує м'ясні волокна. Окрім того, вино надає шашлику неймовірний аромат. Саме тому після приготування м'ясо має просто феєричний смак та текстуру.
Найсмачнішим шашлик у вині буде, якщо готувати його зі свинини, яловичини чи баранини. Для курки такий маринад не підходить. Також зауважимо, що м'ясо ні в якому разі не можна маринувати у дерев'яному чи алюмінієвому посуді. Як відомо, під час контакту з поверхнею металу вино окисляється, а якщо маринувати м'ясо у дерев'яному посуді, то дерев'яна поверхня швидко вбере у себе якусь частину маринаду.
Шашлик можна маринувати як у білому вині, так і в червоному. Вино обов'язково має бути сухим. Від солодкого та напівсолодкого вина краще відмовитись. Також не варто маринувати шашлик у кріпленому вині. Такі вина не розм'якшать м'ясо та не дадуть йому приємного аромату.
Як замаринувати шашлик на вині
Маринад для шашлика з вином готується дуже легко та просто. Для початку потрібно нарізати кільцями цибулю. Після цього попередньо нарізане м'ясо потрібно покласти у глибоку ємність та добре перемішати з цибулею. Перемішувати потрібно упродовж 2-3-х хвилин, аби шматочки гарненько просочилися ароматом цибулі. Також не забудьте додати до шашлику сіль та перець.
Після цього наливаємо у ємність біле або червоне вино (на один кілограм м'яса потрібно 250-350 мл вина). До маринаду також потрібно додати сік з половини лимона.
Тепер залишаємо маринуватися м'ясо на 7-8 годин. Коли будете готувати шашлик, то час від часу поливайте його маринадом, який залишився.