Догори
Дати відгук

Для бездоганного смаку: цукрова пудра в домашніх умовах від відомого кухаря

Закрийте баночку і залиште на кілька днів

2 хв на прочитання12 Лютого 2023, 19:00
Поділитись:

Ви колись задумувались над тим, як сильно на нас впливає аромат десертів? Ось згадайте: йдете ви вулицею, аж раптом відчуваєте аромат свіжої випічки, а потім оговтуєтесь, коли вже жадливо кусаєте той хрусткий круасан чи булочку з корицею.

У Києві та багатьох українських містах такою аурою ще огорнуті заводи, де виготовляють кондитерські вироби, у ті райони краще і не потикатися, якщо ви не плануєте прийти додому з тортом. Спеції відіграють тут одну з найважливіших ролей, особливо люди люблять аромат кориці та ванілі.

Аромат ваніліну я пам’ятаю ще з дитинства, коли мама щось пекла. Просто неможливо було стриматись та дочекатися, коли вже можна буде скуштувати. Я хочу, щоб і ви також могли використовувати цей аромат у своїх десертах та випічці, а тому я розкажу, як приготувати ванільну цукрову пудру вдома. Це дуже просто, ось побачите. Також нагадую, як зберігати спеції, щоб їх приголомшливий запах та смак міг служити вам якомога довше.

ЯК МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ВАНІЛЬНУ ЦУКРОВУ ПУДРУ?

Цукрова пудра з ваніллю використовується так само, як і звичайна, переважно у десертах. З нею можна збивати яйця чи вершки, а креми та глазурі з ванільною пудрою будуть ще ніжнішими, одноріднішими за текстурою і повітрянішими. До того ж зі звабливим ванільним ароматом. Також ви можете використати ванільну пудру для присипки печива, кексів, булочок, пасок. Перевірено, буде ще смачніше!

ІНГРЕДІЄНТИ

100 г цукру

1 стручок ванілі без зерен

ВАНІЛЬНА ПУДРА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Відміряйте 100 г цукру і візьміть 1 стручок ванілі. Зі стручка видаліть насінинки, використайте їх потім для приготування якогось десерту.

 КРОК 2

Цукор висипте у чашу кухонної машини та перемеліть у пудру. Для цього можна скористатися і кавомолкою. Пересипте пудру у невелику скляну баночку, яка герметично закривається. Стручок ванілі розріжте на 4-5 часточок і закопайте їх у цукрову пудру.

РОК 3

Закрийте баночку і залиште на кілька днів, після цього ванільну цукрову пудру вже можна використовувати. Зберігати її я рекомендую в темному місці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost