Догори
Дати відгук

Для бездоганного смаку: цукрова пудра в домашніх умовах від відомого кухаря

Закрийте баночку і залиште на кілька днів

2 хв на прочитання12 Лютого 2023, 19:00
Поділитись:

Ви колись задумувались над тим, як сильно на нас впливає аромат десертів? Ось згадайте: йдете ви вулицею, аж раптом відчуваєте аромат свіжої випічки, а потім оговтуєтесь, коли вже жадливо кусаєте той хрусткий круасан чи булочку з корицею.

У Києві та багатьох українських містах такою аурою ще огорнуті заводи, де виготовляють кондитерські вироби, у ті райони краще і не потикатися, якщо ви не плануєте прийти додому з тортом. Спеції відіграють тут одну з найважливіших ролей, особливо люди люблять аромат кориці та ванілі.

Аромат ваніліну я пам’ятаю ще з дитинства, коли мама щось пекла. Просто неможливо було стриматись та дочекатися, коли вже можна буде скуштувати. Я хочу, щоб і ви також могли використовувати цей аромат у своїх десертах та випічці, а тому я розкажу, як приготувати ванільну цукрову пудру вдома. Це дуже просто, ось побачите. Також нагадую, як зберігати спеції, щоб їх приголомшливий запах та смак міг служити вам якомога довше.

ЯК МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ВАНІЛЬНУ ЦУКРОВУ ПУДРУ?

Цукрова пудра з ваніллю використовується так само, як і звичайна, переважно у десертах. З нею можна збивати яйця чи вершки, а креми та глазурі з ванільною пудрою будуть ще ніжнішими, одноріднішими за текстурою і повітрянішими. До того ж зі звабливим ванільним ароматом. Також ви можете використати ванільну пудру для присипки печива, кексів, булочок, пасок. Перевірено, буде ще смачніше!

ІНГРЕДІЄНТИ

100 г цукру

1 стручок ванілі без зерен

ВАНІЛЬНА ПУДРА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Відміряйте 100 г цукру і візьміть 1 стручок ванілі. Зі стручка видаліть насінинки, використайте їх потім для приготування якогось десерту.

 КРОК 2

Цукор висипте у чашу кухонної машини та перемеліть у пудру. Для цього можна скористатися і кавомолкою. Пересипте пудру у невелику скляну баночку, яка герметично закривається. Стручок ванілі розріжте на 4-5 часточок і закопайте їх у цукрову пудру.

РОК 3

Закрийте баночку і залиште на кілька днів, після цього ванільну цукрову пудру вже можна використовувати. Зберігати її я рекомендую в темному місці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання25 хвилин тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання2 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання3 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання6 годин тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання6 годин тому