Догори
Дати відгук

Хрусткі малосольні огірки: перевірений рецепт від Євгена Клопотенка на 3-літрову банку

Відомий шеф-кухар ділиться секретами, як зробити огірки ідеальними, та дає покрокову інструкцію, що вийде у кожного.

2 хв на прочитання3 години тому
Малосольні огірки від Євгена Клопотенка: простий рецепт на 3-літрову банку Малосольні огірки від Євгена Клопотенка: простий рецепт на 3-літрову банку
Поділитись:

Малосольні огірки — це одна з найулюбленіших літніх закусок, яка асоціюється з теплом, дачею та родинними застіллями. Це корисна, бюджетна і неймовірно смачна страва, приготувати яку насправді надзвичайно просто. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився перевіреним рецептом, який гарантує, що ваші огірочки будуть хрусткими та ароматними.

Секрети ідеальних малосольних огірків

Щоб ваша закуска вийшла бездоганною, зверніть увагу на кілька простих, але важливих порад:

  • Для хрускоту: Не пропускайте крок із замочуванням огірків у холодній воді на 2-3 години. Це наситить їх вологою і зробить більш хрусткими.
  • Рівномірний смак: Обирайте огірки приблизно однакового розміру, щоб вони просолювалися рівномірно.
  • Багатство аромату: За бажанням, окрім стандартного набору, можна додати листя хрону, малини чи дуба. Якщо немає парасольок кропу, сміливо використовуйте звичайні гілочки.
  • Правильна сіль: Для класичного смаку використовуйте звичайну кам'яну сіль. Від йодованої краще відмовитися, оскільки вона може зробити огірки м'якими.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Вода – 1,4 л
  • Сіль кам'яна – 2 ст. л.
  • Кріп – 1-2 парасольки
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Перець духмяний – 3-4 горошини
  • Листя смородини – за бажанням

Покроковий рецепт

  • Крок 1: Підготовка огірків Ретельно промийте огірки та замочіть їх у великій мисці з холодною водою на 2-3 години.
  • Крок 2: Приготування розсолу Закип'ятіть 1,4 л води. Розчиніть у ній 2 столові ложки солі, добре перемішайте та залиште повністю охолонути до кімнатної температури.
  • Крок 3: Закладання у банку У замочених огірків зріжте кінчики з обох боків — так вони швидше і краще просоляться. Щільно викладіть огірки у чисту трилітрову банку. Додайте до них парасольки кропу, горошини духмяного перцю, нарізані пластинками зубчики часнику та листя смородини, якщо використовуєте.
  • Крок 4: Заливка та очікування Залийте банку з огірками охолодженим розсолом так, щоб він повністю покрив овочі. Не закривайте щільно кришкою, можна просто прикрити. Залиште банку на 1 добу при кімнатній температурі.

Вже за 24 години ваші хрусткі малосольні огірки будуть готові! Надалі зберігайте закуску в холодильнику. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
В Одесі створять парк "Азербайджан" за прикладом Стамбульського та Грецького
В Одесі з'явиться новий парк "Азербайджан" з елементами східної культури
1 хв на прочитання40 хвилин тому
Перевірка пляжів України: де вода небезпечна для купання
Майже кожна п'ята проба води на пляжах України не відповідає нормам - МОЗ
2 хв на прочитання2 години тому
Чому виникають набряки у спеку?
Фото GreenPost
Більше лімфи, більше набряків: експерт пояснила, що відбувається з тілом у спеку
1 хв на прочитання6 годин тому
БЕБ на Полтавщині викрило розтрату 1,5 млн грн на укріпленні водосховища
Викрито посадовців на розтраті коштів при укріпленні Кременчуцького водосховища
1 хв на прочитання8 годин тому
Місяць — наш емоційний штурман? Що розповідає про вас головна "нічна планета" астрології
4 хв на прочитання9 годин тому
SOS та GPS - студенти із Закарпаття створили унікальний пристрій для порятунку життів (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому
Боялися зробити аборт: польських лікарів засудили до в'язниці за смерть пацієнтки
2 хв на прочитання12 годин тому
Ландшафтний дизайн «для чайників»: повний гайд
3 хв на прочитання13 годин тому