- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Листковий пиріг зі спаржею від Клопотенка: простий рецепт весняного смаколика
Листковий пиріг зі спаржею від Клопотенка: простий рецепт весняного смаколика
Підійде для сніданку, обіду або вечері

Сезон весняного овочу - спаржі, вже розпочався, тож це чудова нагода порадувати себе та рідних смачненьким. Рецепт листкового пирога зі спаржею від Євгена Клопотенка:
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста
- 200 г спаржі
- 2 яйця
- 200 г фети
- Сіль до смаку
- Чорний мелений перець до смаку
- 100 г фети (для посипання)
- Лимонний сік для подачі (за бажанням)
Приготування:
- Підготуйте спаржу: Промийте спаржу та відріжте тверді кінчики. На пательні доведіть воду до кипіння та припустіть спаржу протягом 2-3 хвилин, щоб вона стала злегка м'якою.
- Підготуйте тісто: Розморозьте листкове тісто. Розгорніть його та складіть вдвічі. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером.
- Приготуйте начинку: У мисці збийте 2 яйця. Додайте до них 200 г перетертої фети. Посоліть та поперчіть до смаку.
- Зберіть пиріг: Рівномірно розподіліть яєчно-фетову суміш по листковому тісту. Зверху викладіть припущену спаржу.
- Випікайте: Розігрійте духовку до 180°C. Посипте пиріг зверху рештою 100 г фети. Випікайте протягом 20-25 хвилин, або доки тісто не стане золотистим та підніметься.
- Подача: За бажанням, перед подачею можна полити пиріг невеликою кількістю лимонного соку.
Цей листковий пиріг зі спаржею чудово підійде для сніданку, обіду або вечері, а також його зручно брати з собою на пікнік. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.
Актуально
Більше з розділу Агро

Картопля дорожчає на 22 %, оливкова олія на 50 % — і це лише початок: зміна клімату б'є по гаманцях і здоров'ю
2 хв на прочитання6 годин тому

В Україні попереджають про небезпечного мармурового клопа, який нищить врожай
1 хв на прочитання7 годин тому

Капрезе — смак літа на тарілці: як звичайний помідор, сир і базилік стають шедевром
1 хв на прочитаннядень тому

В Україні створюють Виплатну агенцію для підтримки фермерів
2 хв на прочитанняВчора
Хрусткі малосольні огірки: перевірений рецепт від Євгена Клопотенка на 3-літрову банку
2 хв на прочитанняВчора
Сезон яблук розпочався з рекордно високих цін
1 хв на прочитанняВчора
Рамен із куркою або тофу та місо-бульйоном — смак Азії у вашій тарілці
3 хв на прочитанняВчора
Виставлено на продаж діючий елеватор на Дніпропетровщині
1 хв на прочитання19 Липня 2025
Більше з GreenPost

Пеннісетум - грація злакових у вашому саду
2 хв на прочитання22 Липня 2025

Біоплато в саду — максимальний результат із мінімальними зусиллями
3 хв на прочитання22 Липня 2025

Гороскоп на вівторок, 22 липня: що чекає на кожен зі знаків зодіаку
2 хв на прочитаннягодина тому

Фінляндія очолює світ за дитячим діабетом: у чому причина?
3 хв на прочитання2 години тому
200 га за тиждень: на Одещині пожежі завдали довкіллю збитків на мільярди гривень
1 хв на прочитання2 години тому
Туберкульоз: від хвороби бідних до виклику для багатіїв?
4 хв на прочитання3 години тому
У Києві скасували ризикований тендер на будівництво гідровузла
1 хв на прочитання4 години тому
Новий закон про психічне здоров’я: що змінилося для психологів, психотерапевтів і їхніх клієнтів
5 хв на прочитання5 годин тому