- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Дотримуйтесь цих простих правил.

Молочний кисіль — це смак дитинства, який у кожній родині має свій унікальний характер. Його можна приготувати як легкий, питний напій, або ж як густий, оксамитовий десерт, що їдять ложкою. Ці поради від відомого кухаря Євгена Клопотенка допоможе вам створити саме такий — густий та неймовірно смачний кисіль.
Поради з приготування
Щоб ваш кисіль завжди виходив ніжним, гладким і без грудочок, дотримуйтесь цих простих правил:
- Правильна робота з крохмалем: Щоб уникнути утворення грудочок, завжди розводьте необхідну кількість крохмалю в невеликій порції холодного молока. Ретельно перемішуйте до повної однорідності, перш ніж додавати його до основної маси.
- Техніка вливання: Вливайте крохмальну суміш у гаряче молоко тонкою цівкою, одночасно й безперервно збиваючи рідину вінчиком. Це гарантує, що крохмаль рівномірно розподілиться і не згорнеться.
- Делікатний нагрів: Готуйте кисіль на повільному вогні. Не дозволяйте йому бурхливо кипіти, адже це може зруйнувати його ніжну текстуру. Легке, повільне загустіння — ваш орієнтир.
- Розрахунок порцій: Із зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів зазвичай виходить 4 порції об'ємом 200-220 мл кожна.
Мистецтво подачі: Як перетворити кисіль на вишуканий десерт
Готовий кисіль — це чудова основа для творчості. Ось кілька ідей, як зробити його подачу незабутньою:
- Ароматні акценти: Посипте готовий десерт меленою корицею, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами. Це додасть не лише аромату, а й приємної хрусткої текстури.
- Солодкі соуси: Для більш десертного варіанту полийте кисіль ягідним кулі, улюбленим варенням або карамельним топінгом.
- Ідеальна форма: Щоб кисіль легко відділився від стінок посуду і мав красиву форму, розливайте його у креманки, попередньо змочені холодною водою.
- Свіжий декор: Прикрасьте десерт свіжими сезонними ягодами або шматочками фруктів. Якщо ви подаєте його у прозорих скляних келихах, можна створити ефектні шари, викладаючи ягоди всередину десерту.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Проєкт бюджету-2026: пріоритет на оборону, соціальний захист та підтримку ветеранів
2 хв на прочитанняВчора

Революція в агросекторі: китайські дослідники знайшли довгострокове рішення проти килової хвороби
2 хв на прочитанняВчора

Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
1 хв на прочитанняВчора

Українські аграрії в заручниках митниці: чому зупинився продаж ріпаку
1 хв на прочитання14 Вересня 2025
Новий ціновий рекорд: скільки коштуватиме літр олії восени
1 хв на прочитання14 Вересня 2025
Масштабна виставка хризантем «Зодіаки» триває у Києві
1 хв на прочитання14 Вересня 2025
На Одещині оштрафували керівника ветпункту за вимагання хабаря у фермера
1 хв на прочитання14 Вересня 2025
Українські фермери збирають «лушпиння зі сміттям»: посуха знищила врожай соняшнику
1 хв на прочитання13 Вересня 2025
Більше з GreenPost

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 17 вересня 2025 року
4 хв на прочитання50 хвилин тому

«Укрпошта» на межі дефолту: уряд оцінив ризики та необхідну докапіталізацію
2 хв на прочитаннягодина тому

Україна стане центром Всесвітнього дня прибирання 2025 року
2 хв на прочитання2 години тому

Опалювальний сезон: Уряд зробить обов'язковим встановлення індивідуальних теплових пунктів
1 хв на прочитання3 години тому
"Карпатські мінеральні води" побудують на Львівщині новий завод
1 хв на прочитання4 години тому
Кір, ковід, грип. Чи очікувати сплеску захворювань найближчим часом?
8 хв на прочитання5 годин тому
Чи має сенс охорона озонового шару: міф чи реальна загроза
3 хв на прочитання6 годин тому
Європейський тиждень мобільності в Україні пройде з 16 по 22 вересня
1 хв на прочитання7 годин тому