- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Дотримуйтесь цих простих правил.

Молочний кисіль — це смак дитинства, який у кожній родині має свій унікальний характер. Його можна приготувати як легкий, питний напій, або ж як густий, оксамитовий десерт, що їдять ложкою. Ці поради від відомого кухаря Євгена Клопотенка допоможе вам створити саме такий — густий та неймовірно смачний кисіль.
Поради з приготування
Щоб ваш кисіль завжди виходив ніжним, гладким і без грудочок, дотримуйтесь цих простих правил:
- Правильна робота з крохмалем: Щоб уникнути утворення грудочок, завжди розводьте необхідну кількість крохмалю в невеликій порції холодного молока. Ретельно перемішуйте до повної однорідності, перш ніж додавати його до основної маси.
- Техніка вливання: Вливайте крохмальну суміш у гаряче молоко тонкою цівкою, одночасно й безперервно збиваючи рідину вінчиком. Це гарантує, що крохмаль рівномірно розподілиться і не згорнеться.
- Делікатний нагрів: Готуйте кисіль на повільному вогні. Не дозволяйте йому бурхливо кипіти, адже це може зруйнувати його ніжну текстуру. Легке, повільне загустіння — ваш орієнтир.
- Розрахунок порцій: Із зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів зазвичай виходить 4 порції об'ємом 200-220 мл кожна.
Мистецтво подачі: Як перетворити кисіль на вишуканий десерт
Готовий кисіль — це чудова основа для творчості. Ось кілька ідей, як зробити його подачу незабутньою:
- Ароматні акценти: Посипте готовий десерт меленою корицею, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами. Це додасть не лише аромату, а й приємної хрусткої текстури.
- Солодкі соуси: Для більш десертного варіанту полийте кисіль ягідним кулі, улюбленим варенням або карамельним топінгом.
- Ідеальна форма: Щоб кисіль легко відділився від стінок посуду і мав красиву форму, розливайте його у креманки, попередньо змочені холодною водою.
- Свіжий декор: Прикрасьте десерт свіжими сезонними ягодами або шматочками фруктів. Якщо ви подаєте його у прозорих скляних келихах, можна створити ефектні шари, викладаючи ягоди всередину десерту.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Чи чекати дешевих яблук в цьому сезоні - думка експертів
1 хв на прочитання8 годин тому

Україна та ЄІБ посилюють підтримку агросектору
2 хв на прочитання18 годин тому

Вирощувати шипшину в Укрнаїні стане вигідніше, що зміниться
2 хв на прочитанняВчора

Секрет соковитої та ніжної курки - все про маринування та правильне приготування
2 хв на прочитання10 Липня 2025
Ціни на картоплю в Україні цього року будуть вигідними для фермерів, але високими для споживачів
2 хв на прочитання10 Липня 2025
У вінницькій "столиці томатів" розпочали сезон збору врожаю попри погодні складнощі
2 хв на прочитання10 Липня 2025
Коли викопувати цибулю у 2025 році: детальний посібник та місячний календар
2 хв на прочитання09 Липня 2025
$10 тисяч з гектара: як лаванда приносить "лаванду"
1 хв на прочитання09 Липня 2025
Більше з GreenPost

Формула щастя — вчені відкрили, як виміряти радість життя
3 хв на прочитання13 Липня 2025

Домашній квас за 3 години: простий рецепт найкращого літнього напою
2 хв на прочитання2 години тому

Кричуще порушення екологічного права: аморальність місцевої влади не знає меж (ФОТО)
2 хв на прочитання3 години тому

Пенсія за вислугою років для медиків: хто може вийти на відпочинок раніше
2 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 13 липня 2025 року
5 хв на прочитання6 годин тому
ЄІБ виділяє Україні €134 мільйони на дороги та мости до лікарень
1 хв на прочитання9 годин тому
Україна запрошує Азербайджан до своїх газових сховищ
2 хв на прочитання11 годин тому
Повірка газового лічильника: хто насправді платить за процедуру і що чекає на споживачів
2 хв на прочитання12 годин тому