- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Секрети ідеального Молочного киселю від відомого шеф-кухаря
Дотримуйтесь цих простих правил.

Молочний кисіль — це смак дитинства, який у кожній родині має свій унікальний характер. Його можна приготувати як легкий, питний напій, або ж як густий, оксамитовий десерт, що їдять ложкою. Ці поради від відомого кухаря Євгена Клопотенка допоможе вам створити саме такий — густий та неймовірно смачний кисіль.
Поради з приготування
Щоб ваш кисіль завжди виходив ніжним, гладким і без грудочок, дотримуйтесь цих простих правил:
- Правильна робота з крохмалем: Щоб уникнути утворення грудочок, завжди розводьте необхідну кількість крохмалю в невеликій порції холодного молока. Ретельно перемішуйте до повної однорідності, перш ніж додавати його до основної маси.
- Техніка вливання: Вливайте крохмальну суміш у гаряче молоко тонкою цівкою, одночасно й безперервно збиваючи рідину вінчиком. Це гарантує, що крохмаль рівномірно розподілиться і не згорнеться.
- Делікатний нагрів: Готуйте кисіль на повільному вогні. Не дозволяйте йому бурхливо кипіти, адже це може зруйнувати його ніжну текстуру. Легке, повільне загустіння — ваш орієнтир.
- Розрахунок порцій: Із зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів зазвичай виходить 4 порції об'ємом 200-220 мл кожна.
Мистецтво подачі: Як перетворити кисіль на вишуканий десерт
Готовий кисіль — це чудова основа для творчості. Ось кілька ідей, як зробити його подачу незабутньою:
- Ароматні акценти: Посипте готовий десерт меленою корицею, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами. Це додасть не лише аромату, а й приємної хрусткої текстури.
- Солодкі соуси: Для більш десертного варіанту полийте кисіль ягідним кулі, улюбленим варенням або карамельним топінгом.
- Ідеальна форма: Щоб кисіль легко відділився від стінок посуду і мав красиву форму, розливайте його у креманки, попередньо змочені холодною водою.
- Свіжий декор: Прикрасьте десерт свіжими сезонними ягодами або шматочками фруктів. Якщо ви подаєте його у прозорих скляних келихах, можна створити ефектні шари, викладаючи ягоди всередину десерту.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

На Волині фермер через суд повернув громаді 41 га землі
1 хв на прочитання2 години тому

Львівщина перевиконала план посівної: кукурудзи та соняшника посіяли значно більше
1 хв на прочитання6 годин тому

Іранські експортери фруктів розповіли про "війну" та страйки, що зривають торгівлю
2 хв на прочитанняВчора

Понад 24 гектари землі Міноборони на Одещині незаконно засіяли: екс-посадовиці повідомили про підозру
1 хв на прочитанняВчора
ЄС визнав українські сертифікати для насіння соняшника, ріпака, сої та буряка
1 хв на прочитанняВчора
Пекан — супер горіх, що живить тіло й дух
3 хв на прочитанняВчора
Землю біля озера та посеред лісу виставили під забудову за понад 7 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Названо п'ять найбільших країн-виробників апельсинів у 2025 році
2 хв на прочитання15 Червня 2025
Більше з GreenPost

Землю трохи поштормить: чого чекати від Сонця та магнітосфери у середу, 18 червня
1 хв на прочитання41 хвилину тому

На Одещині для туристів закрили річку Глибокий Турунчук, причини
2 хв на прочитання3 години тому

На Закарпатті затримали чоловіка за розбещення дівчат у дитячому таборі
1 хв на прочитання3 години тому

17 тисяч штрафу за нечистоти в полі: на Волині засудили водія вантажівки
1 хв на прочитання5 годин тому
На річці Інгул виявили незаконний забір води
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 18 червня 2025 року
8 хв на прочитання8 годин тому
Крали трубки, а в бойлери пхали одяг: у Кривому Розі залишили без гарячої води 250 тисяч людей
2 хв на прочитання8 годин тому
Нова базова допомога замість виплат: як в Україні з 1 липня зміниться підтримка малозабезпечених
2 хв на прочитання9 годин тому