Догори
Дати відгук

Десерт сезону: рецепт гарбузових кексів

Гарбузових страв ніколи не буває багато

2 хв на прочитання15 Листопада 2022, 13:39
Поділитись:

ТАЄМНИЦІ СМАЧНОГО КЕКСУ

Гарбуз – душа цієї страви. Він має бути найкращим. Солодким, ароматним, пружним. Запитайте у продавчині, чи притаманні ці риси її гарбузикам. Коли вона дізнається, що ви це запитуєте задля приготування кексів, точно буде щирою.

Або купіть декілька у супермаркеті. Спробуйте, запам’ятайте найкращий і беріть потім тільки такий. Що робити з іншими, ви зрозумієте, коли скористаєтесь пошуком на нашому сайті. Там багато варіантів. І звісно, його можна просто заморозити. Зима довга.

Натирайте гарбуз на дрібну тертку. Так він краще порідниться з іншими інгредієнтами.

Не додавайте забагато розпушувача, бо наші кекси з гарбуза можуть перетворитися у мегакекси та навіть спробувати утікти з формочок.

Не забувайте про корицю. Вона і гарбуз створені один для одного. Ідеальна пара.

Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі та менше цукру, так і солодкими – гарні обидва варіанти. Солоненькі можна використовувати навіть замість хліба – буде чудовезно.

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГАРБУЗОВІ КЕКСИ

ІНГРЕДІЄНТИ

ГАРБУЗОВІ КЕКСИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 

 КРОК 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.

 КРОК 2

Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.

 КРОК 3

Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

 КРОК 4

Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.

 КРОК 5

Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.

 КРОК 6

Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost