Догори
Дати відгук

Десерт сезону: рецепт гарбузових кексів

Гарбузових страв ніколи не буває багато

2 хв на прочитання15 Листопада 2022, 13:39
Поділитись:

ТАЄМНИЦІ СМАЧНОГО КЕКСУ

Гарбуз – душа цієї страви. Він має бути найкращим. Солодким, ароматним, пружним. Запитайте у продавчині, чи притаманні ці риси її гарбузикам. Коли вона дізнається, що ви це запитуєте задля приготування кексів, точно буде щирою.

Або купіть декілька у супермаркеті. Спробуйте, запам’ятайте найкращий і беріть потім тільки такий. Що робити з іншими, ви зрозумієте, коли скористаєтесь пошуком на нашому сайті. Там багато варіантів. І звісно, його можна просто заморозити. Зима довга.

Натирайте гарбуз на дрібну тертку. Так він краще порідниться з іншими інгредієнтами.

Не додавайте забагато розпушувача, бо наші кекси з гарбуза можуть перетворитися у мегакекси та навіть спробувати утікти з формочок.

Не забувайте про корицю. Вона і гарбуз створені один для одного. Ідеальна пара.

Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі та менше цукру, так і солодкими – гарні обидва варіанти. Солоненькі можна використовувати навіть замість хліба – буде чудовезно.

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГАРБУЗОВІ КЕКСИ

ІНГРЕДІЄНТИ

ГАРБУЗОВІ КЕКСИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 

 КРОК 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.

 КРОК 2

Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.

 КРОК 3

Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

 КРОК 4

Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.

 КРОК 5

Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.

 КРОК 6

Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
1 хв на прочитанняВчора
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
2 хв на прочитанняВчора
Місячний посівний календар на Листопад 2025: Сприятливі дні для роботи в саду та на городі
Місячний посівний календар на листопад 2025 року
2 хв на прочитанняВчора
Кліматичний удар по агробізнесу: у провідних провінціях Китаю гниє 30% національного врожаю кукурудзи
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитання25 Жовтня 2025
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитання25 Жовтня 2025