- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Десерт сезону: рецепт гарбузових кексів
ТАЄМНИЦІ СМАЧНОГО КЕКСУ
Гарбуз – душа цієї страви. Він має бути найкращим. Солодким, ароматним, пружним. Запитайте у продавчині, чи притаманні ці риси її гарбузикам. Коли вона дізнається, що ви це запитуєте задля приготування кексів, точно буде щирою.
Або купіть декілька у супермаркеті. Спробуйте, запам’ятайте найкращий і беріть потім тільки такий. Що робити з іншими, ви зрозумієте, коли скористаєтесь пошуком на нашому сайті. Там багато варіантів. І звісно, його можна просто заморозити. Зима довга.
Натирайте гарбуз на дрібну тертку. Так він краще порідниться з іншими інгредієнтами.
Не додавайте забагато розпушувача, бо наші кекси з гарбуза можуть перетворитися у мегакекси та навіть спробувати утікти з формочок.
Не забувайте про корицю. Вона і гарбуз створені один для одного. Ідеальна пара.
Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі та менше цукру, так і солодкими – гарні обидва варіанти. Солоненькі можна використовувати навіть замість хліба – буде чудовезно.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ГАРБУЗОВІ КЕКСИ
ІНГРЕДІЄНТИ
ГАРБУЗОВІ КЕКСИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.
КРОК 2
Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.
КРОК 3
Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
КРОК 4
Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.
КРОК 5
Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
КРОК 6
Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.