Догори
Дати відгук

День курки: кури, про яких ми нічого не знали

Що було раніше: яйце чи курка?

3 хв на прочитання09 Листопада 2023, 11:27
Кури є найближчими родичами однієї з груп вимерлих динозаврів, яка називається тероподи. Кури є найближчими родичами однієї з груп вимерлих динозаврів, яка називається тероподи.
Поділитись:

День курки — це свято, яке відзначається у другий четвер листопада, і присвячене найпопулярнішій і найпоширенішій свійській птиці у світі. Ось деякі факти про курей, які можуть вас здивувати:

✔ Кури мають чудову пам'ять: вони можуть запам'ятати і розрізняти понад 100 «облич» інших курей і впізнати їх навіть після тривалої розлуки.

✔ Кури мають власну мову приблизно з 30 різними звуками, якими вони виражають свої емоції, попереджають про небезпеку, закликають до їжі чи спілкуються з курчатами.

✔ Кури походять від динозаврів і є найближчими родичами однієї з груп вимерлих динозаврів, яка називається тероподи. У курей є деякі спільні риси з динозаврами, такі як кігті на лапах, хвостова кістка і зуби в ембріональному стані.

✔ Кури можуть утриматися від вживання ласощів, якщо вони знають, що отримають більшу винагороду в майбутньому. Це свідчить про те, що кури мають здатність до самоконтролю і планування.

✔ Кури можуть розпізнавати зіпсовані яйця і виштовхувати їх із гнізда. Якщо яйце пошкоджується при відкладанні, курка може його з'їсти, щоб поповнити запас кальцію.

✔ Кури можуть відкладати яйця різного кольору, залежно від породи. Є кури, які несуть яйця білого, коричневого, блакитного, зеленого та навіть рожевого кольору. Колір шкаралупи не впливає на якість яйця і не залежить від харчування курки.

✔ Кури можуть висиджувати як свої, так і чужі яйця, не роблячи між ними ніякої різниці. Кури можуть приймати за своїх курчат, які вилупилися з яєць інших птахів, таких як качки, гуси чи індики.

✔ Кури можуть нести яйця тільки вдень або при штучному освітленні, оскільки процес відкладання яєць «запускається» тільки при світлі. На формування одного яйця в організмі курки йде близько 25 годин.

✔ Коли перед куркою намалювати лінію, вона заклякає і не рухається. Це називається каталепсія і є захисною реакцією від хижаків. Курка помилково сприймає лінію як пута, які не дають їй ворушитися. В цей момент вона не відчуває болю і може навіть загинути — а все через помилкове сприйняття.

✔ Кури — це найчисельніші птахи на Землі. За оцінками, їх кількість перевищує 24 мільярди особин, що в три рази більше, ніж людей. Щороку у світі вирощують і вбивають близько 50 мільярдів курей.

Це були деякі цікаві факти про курей, які можуть допомогти вам краще зрозуміти цих неймовірних тварин. Кури — це не джерело їжі, а індивідууми з власним характером, емоціями і потребами. Вони заслуговують на повагу і співчуття, а не на жорстоке і безглузде ставлення. У День курки давайте подумаємо, як ми можемо зробити їх життя кращим.

Також ми розповідали, що науковці винайшли перекладач з курячої «мови» і сподіваються подолати «розрив у спілкуванні між людьми та тваринами».

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко