Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Демографічна криза: у Києві обговорили ключові питання сексуального та репродуктивного здоров'я

Демографічна криза: у Києві обговорили ключові питання сексуального та репродуктивного здоров'я

Конференція стала майданчиком для обговорення напрямків розвитку системи охорони здоров'я.

2 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 17:24
Фото: Міністерство охорони здоров'я України Фото: Міністерство охорони здоров'я України
Поділитись:

Вчора, 7 жовтня, в столиці провели конференцію щодо актуальних питань сексуального та репродуктивного здоровʼя в умовах демографічної кризи в Україні. Про це повідомляє Міністерство охорони зоров'я України.

У конференції взяли участь перший заступник Міністра охорони здоров'я України Сергій Дубров, заступник представника UNFPA Мустафа Ельканзі, перша заступниця Міністра соціальної політики Дарина Марчак, голова НСЗУ Наталія Гусак та виконувач обов’язків директора місії USAID в Україні Мілан Павлович.

В обговореннях в рамках панельних дискусій та спеціальних сесій акцентувалася увага на стратегічних ініціативах для поліпшення доступу до медичних послуг та адаптації до сучасних викликів, зокрема, викликаних військовими діями.

Сергій Дубров наголосив на стратегічних завданнях у сфері охорони здоров'я до 2030 року, які включають комплексні заходи для підтримки материнства та дитинства, покращення народжуваності через розвиток репродуктивних технологій, зниження дитячої смертності та розширення послуг ранньої діагностики і втручань.

Він також представив основні напрямки діяльності Міністерства охорони здоров'я на 2025 рік, які включають підвищення кваліфікації лікарів першої ланки щодо ведення неускладнених вагітностей, підвищення обізнаності лікарів щодо допомоги жертвам насильства, оновлення підходів до профілактичних оглядів дітей та створення мережі реабілітаційних центрів для дітей.

“Питання сексуального та репродуктивного здоров'я є актуальними повсякчас. В умовах демографічної кризи та повномасштабної війни в Україні ці теми потребують особливої уваги для їх вирішення. З боку держави зобов'язані надавати пацієнтам безперебійний доступ до якісних та безоплатних медичних та соціально-психологічних послуг, особливо в прифронтових регіонах та населених пунктах, що знаходяться в максимальній наближеності до лінії зіткнення. Хочу подякувати нашим міжнародним партнерам з Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та нашим міжнародним партнерам, які допомагають забезпечувати мобільну допомогу в регіонах, наближених до бойових дій.”, - зазначив Сергій Дубров.

Під час конференції також була акцентована увага на залученні громад та медичних установ до вирішення проблем демографії, забезпечення інклюзивності та доступності медичних послуг для всіх соціальних верств, а також на впровадженні ефективних методів підсилення системи охорони здоров'я у відповідь на гендерно обумовлене насильство під час гуманітарних криз.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.