Догори
Дати відгук

Чиновниця Міндовкілля намагається уникнути правосуддя

4 хв на прочитання14 Серпня 2020, 14:06
Поділитись:

13.08.2020 р. у Солом’янському районному суді міста Києва під головуванням судді Світлани Горбатовської відбулося судове засідання, на якому розглядалася справа про притягнення до адміністративної відповідальності державного службовця категорії «Б» — директора Департаменту екологічної оцінки та контролю Міндовкілля Марини Тіщенкової за правопорушення, пов’язане з корупцією.

На засіданні суду був присутній журналіст редакції GreenPost, який перед початком засідання поставив декілька запитань стороні, яка притягується до відповідальності, однак чітких відповідей так і не отримав.

Також до суду були викликані свідки у цій справі, проте за клопотанням адвоката Марини Тіщенкової їх попросили залишити зал засідання, начебто на момент обговорення фактичних обставин справи. Таке рішення було вмотивоване тим, що озвучені факти можуть вплинути на їхні подальші свідчення. Для надання пояснень повторно до залу суду свідків запрошено також не було. Справа по суті не розглядалася.

А що відбувалось в залі суду — дивіться на відео:

Суддя Світлана Горбатовська на підставі сумнівного клопотання адвоката Марини Тіщенкової щодо об’єднання справ, що перебувають на розгляді у різних суддів, ухвалила рішення про перенесення судового засідання на 17 вересня 2020 року.

Здавалося, що суддею та захистом Марини Тіщенкової, з метою уникнення нею відповідальності, умисно затягується розгляд справи, щоб унеможливити накладення адміністративного стягнення.

Адвокат, розуміючи безвихідність ситуації, на кожному засіданні вносить нові клопотання, намагаючись відтермінувати прийняття остаточного рішення судом. Адже строк притягнення до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідно до статті 38 КАС України становить шість місяців із моменту його виявлення.

Крім того, на нашу думку, таке затягування процесу, не без участі «покровителів», сприяє й іншій меті: якомога довше залишатись на посаді та «реалізовувати» політику міністра Абрамовського.

Однак хочемо запевнити як пані Тіщенкову, так і її «покровителів», що наша робота триває, адже на нашу адресу надходить все більше і більше листів та скарг щодо халатності, безвідповідальності та перевищення повноважень як нею, так і іншими підлеглими міністра Абрамовського, які без конкурсів призначаються на керівні посади в міністерстві екології. Все це опрацьовується нашими юристами, готуються нові розслідування та заяви щодо притягнення їх до відповідальності. Тож уникати відповідальності таким банальним чином весь час не вийде.

Довідково: Тіщенкова Марина Олегівна призначена на посаду начальника Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Міністерства енергетики та захисту довкілля України 24 грудня 2019 року.

Наші юристи неодноразово надсилали інформаційні запити до Мінекоенерго (куди входило до червня 2020 Міндовкілля) з проханням пояснити причини «блокування» дозвільних документів для 50 підприємств різної форми власності, проте чіткої відповіді ми так і не отримали.

Зважаючи на таке ігнорування засобів масової інформації та суспільний резонанс, наші юристи були змушені звернутися до Національної поліції України із заявою про факт порушення службовими особами Міністерства енергетики та захисту довкілля України встановлених Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» процедури та строків проведення оцінки впливу на довкілля, відсутність опублікованих висновків про оцінку впливу на довкілля в Єдиному реєстрі.

Протягом травня-липня 2020 року представники Національної поліції України виписали Марині Тіщенковій 59 протоколів про корупцію. Як бачимо, керівництво Міндовкілля, незважаючи на вручені протоколи та ігноруючи листи нашої редакції щодо проведення дисциплінарного чи службового розслідування або відсторонення від виконання службових обов’язків, Тіщенкову Марину Олегівну просуває по службі вже в новій структурі Міндовкілля на посаду директора департаменту екологічної оцінки та контролю.

GreenPost продовжує слідкувати за подіями та сподівається на об’єктивність і незаангажованість українського правосуддя. Будемо інформувати вас про подальші обставини цієї справи та не тільки.

Інформацію про корупцію в органах державної влади у сферах екології, енергетики, медицини й агросектора надсилайте за адресою: [email protected]

Далі буде…

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Розслідування
Зображення згенеровано ШІ
Хто, як і для чого намагається дискредитувати та заблокувати реформу управління відходами?
6 хв на прочитання21 Квітня 2024
Канал постачання наркотиків Наркоторговці Незаконна діяльність
В Києві розкрили канал постачання наркотиків: вилучено кокаїну на $250 тисяч
1 хв на прочитання28 Березня 2024
Лікар ґвалтував пацієнтів та знімав на відео
У Закарпатській області лікар ґвалтував пацієнтів: "накачував" снодійним та знімав на відео
1 хв на прочитання08 Березня 2024
Охорона природи Екологи проти присвоєнням звання заслужений природоохоронець Відкрите зверн
Безпідставні нагороди у сфері охорони довкілля: ноу-хау, проти якого повстали всі екоактивісти
2 хв на прочитання16 Лютого 2024
Зухвале виділення земельних ділянок у Києві: "Дипломатичний дерибан" або зрада інтересів громади
6 хв на прочитання01 Лютого 2024
Посадовець київського метрополітену завдав підприємству збитків на суму понад 13 млн грн
1 хв на прочитання15 Січня 2024
Очищення утилізаційного ринку почалось
8 хв на прочитання15 Січня 2024
28-річний браконьєр із Черкащини постане перед судом
1 хв на прочитання02 Січня 2024
Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитання2 години тому
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання3 години тому
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання5 годин тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання6 годин тому
Подбайте про онлайн-безпеку: поради від кіберполіції
1 хв на прочитання7 годин тому