Догори
Дати відгук

На Львівщині теж виникли проблеми із видачею висновків з оцінки впливу на довкілля

Місцевому чиновнику вручено протоколи про корупцію

2 хв на прочитання11 Серпня 2020, 11:22
Поділитись:

Проблема з видачею висновків з оцінки впливу на довкілля, а саме їх затримка з початку року набула вже державного значення. У процесі підготовки серії публікацій, які стосувалися процедури оцінки впливу на довкілля та аналізу нашим виданням Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля, було виявлено відсутність деяких опублікованих висновків, у результаті чого нашими юристами була надіслана заява до Національної поліції України.

Нашу заяву розглянули та 10 серпня 2020 року три протоколи про корупцію було вручено начальнику відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами управління регулювання природокористування Департаменту екології та природніх ресурсів Львівської обласної державної адміністрації (державному службовецю категорії «Б») Сороці Назарію Любомировичу.

Проблеми із законом у державного службовця виникли через порушення законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля, яка два роки тому замінила в Україні екологічну експертизу.

Зокрема, чиновник порушив процедуру та строки проведення оцінки впливу на довкілля та несвоєчасно опублікував у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля висновки з ОВД для кількох підприємств, а саме: ТОВ «ГЕО-НАДРА-ІНВЕСТ», ПП «СА-НЕКО». Також було порушено термін видачі висновку та опублікування висновку з ОВД санаторію «Прикордонник-Немирів» (військова частина № 1487).

За вчинення таких порушень чиновнику загрожує внесення його особи до реєстру корупціонерів і накладення штрафу в розмірі від 400 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на рік.

Ми й далі будемо слідкувати за подіями в цій сфері та інформувати вас, адже право на безпечне довкілля громадянам України гарантоване Конституцією, проте реалії змушують це право виборювати. Що ми власне і продовжимо робити, та обов’язково переможемо.

Нагадаємо, що протягом травня-липня правоохоронці склали 59 протоколів про корупцію, пов’язану з порушенням строків проведення процедури оцінки впливу на довкілля, щодо начальниці Управління екологічної оцінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Марини Тищенкової.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Розслідування