Догори
Дати відгук

Чи викликає вакцина Pfizer безпліддя?

У МОЗ прокоментували ці чутки

1 хв на прочитання07 Березня 2021, 19:28
Чи викликає вакцина Pfizer безпліддя Чи викликає вакцина Pfizer безпліддя
Поділитись:

У соцмережах набирають популярність чутки про те, що вакцина Pfizer викликає безпліддя. Їх метою є зниження кількості вакцинованих — це результат популяризації так званих конспірологічних теорій. В Україні на тлі "антивакцинних" настроїв зробити ін'єкцію антитіл готово менше половини людей. МОЗ спростовує новий фейк про вакцини та вакцинацію на своєму Telegram-каналі.

У відомстві зазначають, що в цілях поліпшення показників вакцинації почали боротися з фейками.

"МОЗ нагадує, що вакцинація — найефективніший елемент для подолання пандемії COVID-19. Для запобігання поширенню неправдивої інформації ми зібрали найпоширеніші фейки на тему імунізації", - йдеться в повідомленні.

Сьогоднішньою темою для спростування стала думка про те, що вакцина Pfizer викликає безпліддя.

"Поширюється твердження, що нібито вакцина Pfizer/ BioNTech навчить імунну систему організму атакувати білок синцитин, який бере участь у формуванні плаценти, а це, своєю чергою, призведе до безплідності у жінок", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві стверджують, що якби заява була істиною, то всі перехворілі на коронавірус жінки не змогли б мати дітей.

"Насправді якщо вакцина може викликати імунну відповідь проти плацентарного білка, те саме відбувалося б під час захворювання COVID-19. Це означало б, що мільйони жінок дітородного віку в усьому світі, які перенесли COVID-19 за останній рік, не можуть мати дітей. А це неправда", - наголошують у МОЗ.

Нагадаємо, українська співачка розповіла про своє самопочуття після щеплення індійською вакциною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.