Догори
Дати відгук

Чому не треба викидати шкірки гранату: 5 дивовижних порад для використання

Шкірка граната корисніша за серединку.

2 хв на прочитання01 Лютого 2024, 12:20
Названо 5 властивостей шкірки гранату Названо 5 властивостей шкірки гранату
Поділитись:

Гранат - це не тільки яскрава солодка ягода з помітною кислинкою, яку можна смакувати годинами, допоки не доберешся до усіх зерняток. Дієтологи кажуть, що шкірка цієї рослини не менш корисна для здоров'я людини.

Що лікує шкірка граната

  1. Нейтралізує дію шкідливих сполук в організмі. Шкірка граната містить багато антиоксидантів, зокрема поліфенолів і флавоноїдів. Ці компоненти допомагають зняти окислювальний стрес з організму, зберегти його клітини здоровими, вважає Каул. Про це також йдеться у дослідженні вчених, опублікованих у 2017 році на National Library of Medicine. 
  2. Зменшує запалення. Антиоксиданти зі шкірки гранату також мають протизапальну дію, тож цілком можуть покращити самопочуття людини при негативних станах, пов'язаних із хронічним запаленням в організмі, каже дієтолог.
  3. Позитивно впливає на серце та знижує тиск. Фахівець акцентує, що шкірки гранату можуть допомогти знизити кров'яний тиск, зменшити рівень холестерину та покращити загальний стан серця.
  4. Захищає та зміцнює шкіру. Антиоксиданти з гранатових шкірок особливо цікаві своїм впливом на шкіру людини. Вони здатні захистити цей орган від пошкодження ультрафіолетовими променями, сприяючи збільшенню утворення колагену в тілі людини. На користь цього свідчить дослідження, опубліковане у 2009 році National Center for Biotechnology Information. Саме тому екстракти гранату часто рекламують у царині краси, він є у складі багатьох засобів догляду за шкірою. 
  5. Здорове травлення. Клітковина, яка є у шкірці гранату, допомагає регулювати дефекацію та підтримує здоровий мікробіом кишківника. На користь цього каже дослідження вчених, опубліковане у 2013 році.

Гранатові шкірки можна використовувати по-різному, щоб отримати максимум користі від них.

Що можна зробити зі шкірки граната

Наприклад, з них можна зробити домашню гранатову приправу. Як діяти:

  • Після того, як з'їли серединку гранату, ретельно відокремте шкірку від плоду, щоб не загубити корисні частинки;
  • слід поставити шкірки десь біля вікна та протримати 2-3 дні, поки вони не підсушаться. Бажано це робити у місцях, куди не б'є пряме сонце.
  • висушені шкірки закидуємо у блендер та подрібнюємо до консистенції, подібної з порошком;
  • зберігаємо нашу приправу при кімнатній температурі в герметичному контейнері та додаємо до страв на свій смак. 

Важливо зазначити, що перед регулярним вживанням гранату та його шкірок слід порадитися зі своїм лікарем.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Сезон відкрито: як захистити оселі від комарів та мух без хімії
2 хв на прочитання16 хвилин тому
Гороскоп на 9 червня 2025 року
Гороскоп на 9 червня 2025 року: день накопичення знань і нових горизонтів
6 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
«Немає альтернатив»: компанія «Молочний альянс» заявляє про критичну важливість ринку ЄС
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: 5 канал
Трійця у воєнний час: українці відзначають Зелені свята з молитвою за мир та оновлення
2 хв на прочитання4 години тому
Всесвітній день океанів 2025: нові виклики та нагальна потреба у діях
2 хв на прочитання6 годин тому
ДЕІ перевіряє інформацію про забруднення ґрунтів фільтратом зі сміттєзвалища під Бердичевом
1 хв на прочитання7 годин тому
«Глобальний рівень тривоги»: знищення тропічних лісів Амазонії знову зростає
2 хв на прочитання9 годин тому
Чому Світовий океан темніє – близька до катастрофи тиша?
3 хв на прочитання10 годин тому