Чому не треба викидати шкірки гранату: 5 дивовижних порад для використання
Шкірка граната корисніша за серединку.
Гранат - це не тільки яскрава солодка ягода з помітною кислинкою, яку можна смакувати годинами, допоки не доберешся до усіх зерняток. Дієтологи кажуть, що шкірка цієї рослини не менш корисна для здоров'я людини.
Що лікує шкірка граната
- Нейтралізує дію шкідливих сполук в організмі. Шкірка граната містить багато антиоксидантів, зокрема поліфенолів і флавоноїдів. Ці компоненти допомагають зняти окислювальний стрес з організму, зберегти його клітини здоровими, вважає Каул. Про це також йдеться у дослідженні вчених, опублікованих у 2017 році на National Library of Medicine.
- Зменшує запалення. Антиоксиданти зі шкірки гранату також мають протизапальну дію, тож цілком можуть покращити самопочуття людини при негативних станах, пов'язаних із хронічним запаленням в організмі, каже дієтолог.
- Позитивно впливає на серце та знижує тиск. Фахівець акцентує, що шкірки гранату можуть допомогти знизити кров'яний тиск, зменшити рівень холестерину та покращити загальний стан серця.
- Захищає та зміцнює шкіру. Антиоксиданти з гранатових шкірок особливо цікаві своїм впливом на шкіру людини. Вони здатні захистити цей орган від пошкодження ультрафіолетовими променями, сприяючи збільшенню утворення колагену в тілі людини. На користь цього свідчить дослідження, опубліковане у 2009 році National Center for Biotechnology Information. Саме тому екстракти гранату часто рекламують у царині краси, він є у складі багатьох засобів догляду за шкірою.
- Здорове травлення. Клітковина, яка є у шкірці гранату, допомагає регулювати дефекацію та підтримує здоровий мікробіом кишківника. На користь цього каже дослідження вчених, опубліковане у 2013 році.
Гранатові шкірки можна використовувати по-різному, щоб отримати максимум користі від них.
Що можна зробити зі шкірки граната
Наприклад, з них можна зробити домашню гранатову приправу. Як діяти:
- Після того, як з'їли серединку гранату, ретельно відокремте шкірку від плоду, щоб не загубити корисні частинки;
- слід поставити шкірки десь біля вікна та протримати 2-3 дні, поки вони не підсушаться. Бажано це робити у місцях, куди не б'є пряме сонце.
- висушені шкірки закидуємо у блендер та подрібнюємо до консистенції, подібної з порошком;
- зберігаємо нашу приправу при кімнатній температурі в герметичному контейнері та додаємо до страв на свій смак.
Важливо зазначити, що перед регулярним вживанням гранату та його шкірок слід порадитися зі своїм лікарем.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Здоров'я
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
Більше з GreenPost
3 продукти харчування, які можуть стати чудовим підживленням для кімнатних рослин
Рецепт приготування ніжної сирної запіканки з манною крупою
27 квітня - Всесвітній день ветеринара
Суд повернув територіальній громаді Тернополя понад 65 гектарів землі
Що посадити замість чорнобривців на клумбі, в саду чи на городі: 5 красивих і невибагливих альтернатив
Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти
Чоловічий гороскоп на травень 2024: Левам - натхнення, Терезам - закоханість
Солодкі сухарики зі сметаною та корицею — простий і смачний рецепт