Догори
Дати відгук

Через які причини консервовані огірки стають каламутними

Часто каламутніють і домашні огірки з ринку.

2 хв на прочитання08 Вересня 2022, 20:00
Поділитись:

Наприкінці літа у багатьох господинь починається найгарячіша пора. Адже саме в цей час встигає основна кількість овочів та фруктів, які необхідно законсервувати на зиму.

Але не кожна баночка доживає до зими. Іноді домашня консервація починає псуватися прямо в банках. Особливо примхливі у цьому плані огірки. Дуже часто розсіл у банках з огірками починає каламутніти, і вони стають непридатними для споживання. Ось основні причини, чому це відбувається, пише U-news.

Попадання бруду Якщо огірки були промиті недостатньо ретельно, то майже напевно це призведе до помутніння розсолу та псування продукту. Це ж стосується ароматних трав та листя, які поміщаються в банку з огірками. Помутніти огірочки можуть і через погано вимиту банку, на якій залишився бруд або миючий засіб.

Погана стерилізація

Погано простерилізовані банки та кришки також призводять до помутніння розсолу.

Залежно від об’єму банки стерилізують над парою, в духовці або мікрохвильовій печі. Металеві кришки кип’ятять окремо. Невідповідні сорти Також для консервування дуже важливий сорт огірків. Категорично не підходять гладкі магазинні огірки, тонкі або закручені овочі. Найбільш підходящими будуть невеликі огірочки з темними пухирцями.

Часто каламутніють і домашні огірки з ринку. Це говорить про те, що фермер переборщив із добривами. Неправильне зберігання Огірки чудово зберігаються у темному та прохолодному місці. Найкраще для цих цілей підходить льох, холодна лоджія або комора. А ось за кімнатної температури вони можуть помутніти. Тому перемістити в прохолодне місце для зберігання їх потрібно якнайшвидше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.