Догори
Дати відгук

Буславець: ЄС підтримує вугільну реформу в Україні

2 хв на прочитання09 Червня 2020, 09:38
Поділитись:

У Представництві Європейського Союзу висловили готовність підтримати Україну в проведенні реформи вугільної  галузі. Про це йшлося під час зустрічі в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець з головою Представництва Матті Маасікасом.

Ольга Буславець розповіла, що у міністерстві починають  розробляти концепцію реформування вугільної галузі.

«У нас залишається стратегічне глобальне завдання – трансформувати і реформувати вугільну галузь, визначитись з подальшою долею державних вугледобувних підприємств. Найболючіше питання – реформування  шахт у «мономістах», населення яких повністю залежить від їх роботи. Ми повинні поставити інтереси людей на перше місце та забезпечити енергетичну безпеку країни. Ми хочемо використати досвід європейських та інших країн, яким вдалося успішно вирішити аналогічні проблеми», – зазначила вона, що зараз йдуть перемовини щодо підтримки у цьому питанні з боку Німеччини, Світового банку та інших міжнародних партнерів.

В Міненергетики пишуть, що Маасікас запевнив представників міністерства в готовності зустрічатися, обговорювати проблемні питання та надавати Україні підтримку для успішного проведення реформи.

Нагадаємо, нинішній уряд звинувачують у тому, що енергетична політика держави сьогодні носить відвертий проолігархічний характер. Нещодавно у Мінекоенерго прийняли рішення щодо тимчасового закриття трьох енергоблоків українських АЕС. У міністерстві пояснюють це необхідністю балансу енергосистеми. Водночас критики цього рішення стверджують, що система «балансується» під олігарха Рината Ахметова та його вугільну генерацію. І Прем'єра Шмигаля, і в.о. міністра Буславець пов'язують з енергохолдингом Ахметова ДТЕК. Шмигаль, зокрема, працював там на посаді топ-менеджера. Ці ініціативи свідчать про те, що у Кабміні орієнтуються саме на вугільну енергетику.

Але у Європейському Союзі уже повноцінно впроваджують положення «Зеленої угоди» та кліматичної політики загалом. Європа планує стати першим «зеленим» континентом у світі – до 2050 року відмовитися від усіх видів викопного палива, повністю перейти до «зеленої» енергетики і звести викиди CO2 в атмосферу до нуля.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора
Енергоатом Посилення співпраці Атомна галузь
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
Хімічний індустріальний парк Рівне Відновлювальні джерела енергії
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Ситуація в енергосистемі на 13 квітня: діють обмеження споживання на Харківщині та Дніпропетровщині
1 хв на прочитання13 Квітня 2024
Графіки, відключення та пошкодження: ситуація в енергосистемі на 11 квітня
1 хв на прочитання11 Квітня 2024
Зруйновано Трипільську ТЕС - "Центренерго" втратило 100% генерації
1 хв на прочитання11 Квітня 2024