Догори
Дати відгук

Будуть золотистими і хрусткими: 3 простих рецепти неймовірних курячих крилець

Приготувати маринад для курячих крилець можна з меду, соєвого соусу і навіть пива.

2 хв на прочитання16 Травня 2023, 12:26
Поділитись:

З приходом весняного тепла приходить і пора шашликів. Однак іноді хочеться не звичайний шашлик, а щось максимально просте і водночас дуже смачне. Відмінним варіантом стануть замариновані курячі крильця.

Якщо курячі крильця відразу почати смажити на сковороді, готувати в духовці або на мангалі, то вони можуть стати сухими і "гумовими". Обов'язково потрібно приготувати маринад для курячих крилець. Тоді вони будуть соковитими, ароматними і золотистими. З такими рецептами всі будуть просити добавки.

Курячі крильця в соєвому соусі та паприці

На один кілограм курячих крилець вам знадобиться 4-5 столових ложок оливкової олії, 3 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки кетчупу, 1 столова ложка копченої паприки, 8 зубчиків часнику, сіль і перець за смаком.

Попередньо потрібно гарненько помити курячі крила і викласти їх на паперові рушники, щоб вони просушились.

Потрібно змішати соєвий соус, кетчуп, оливкову олію і паприку. У маринад варто додати часник, який попередньо необхідно пропустити через прес. Якщо у вас немає пресу, можна натерти на дрібну тертку.

Маринувати курячі крила необхідно близько години. Пізніше їх потрібно викласти на пергамент і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Випікати крильця потрібно при 180 градусах.

Курячі крильця в медово-часниковому соусі

На один кілограм курячих крилець вам знадобиться 2 столові ложки натурального меду, 3-4 зубчики часнику, 1 столова ложка гірчиці, 3 столові ложки соєвого соусу, сіль і перець за смаком.

Всі інгредієнти потрібно змішати і додати пропущений через прес часник. Необхідно залишити курячі крильця в маринаді на 40 хвилин. Після цього їх потрібно викласти на пергамент, який попередньо буде змазаний рослинною олією.

Крильця потрібно полити маринадом і випікати в духовці близько 40 хвилин при 200 градусах.

Курячі крильця в пиві з соусом з баклажанів

Для приготування 1 кілограма курячих крилець вам знадобиться 0,5 л пива, 5-6 столових ложок меду, 7 столових ложок томатного соусу, 5 зубчиків часнику, перець і сіль за смаком.

Часник необхідно подрібнити і змішати з томатною пастою і медом. Туди варто додати пиво, сіль і перець. Маринувати крильця в такому маринаді потрібно 30 хвилин. Після цього крильця можна відправити в духовку на 35-40 хвилин і випікати при 180 градусах.

Для приготування соусу вам знадобиться 2 баклажана, 30 грам майонезу, 2 зубчики часнику і 20 грам соєвого соусу. Баклажани необхідно попередньо запекти в духовці на пергаментному папері. Випікати їх потрібно 25 хвилин при 180 градусах.

Готові баклажани необхідно очистити від шкірки і подрібнити в блендері з майонезом, часником, соєвим соусом і спеціями.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання47 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання2 години тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання4 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання9 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора