Догори
Дати відгук

8 продуктів і напоїв, які рятують від безсоння

Певні продукти можуть реально допомогти насолодитися нічним відпочинком.

2 хв на прочитання19 Січня 2024, 06:52
Продукти харчування які захистять від безсоння Продукти харчування які захистять від безсоння
Поділитись:

Як попередила професійний дієтолог з Каліфорнії Вандана Шет, харчові звички грають важливу роль в боротьбі з безсонням.
- Певні продукти можуть реально допомогти насолодитися нічним відпочинком, в той час як інші, навпаки, заважають виспатися, - сказала експерт і привела список ідеальних страв для вечері, які допоможуть добре виспатися.

Продукти харчування й напої, які захистять від безсоння:

Йогурт з ягодами. Вуглеводи в ягодах можуть допомогти збільшити вироблення серотоніну в мозку, а йогурт є джерелом триптофану, що сприяє хорошому сну.

Вишневий сік з горіхами. Ця закуска багата мелатоніном - гормоном, який сприяє здоровому сну. В одному дослідженні у тих, хто пив вишневий сік, був вищий рівень мелатоніну і більш якісний сон.

Волоські горіхи, фісташки і мигдаль є ще одним джерелом мелатоніну, і їх можна поєднувати з невеликою кількістю вишневого соку в якості закуски після вечері.

Нут з молоком. Ці два продукти є джерелом триптофану, який сприяє сну і спокою. Запікайте нут в духовці з невеликою кількістю оливкової олії і солі до хрусткої консистенції протягом 20 хвилин. Запийте його склянкою теплого молока перед сном.

Ківі. Це відмінне джерело антиоксидантів і серотоніну, які можуть допомогти поліпшити ефективність сну. Просто перед сном розріжте фрукт навпіл і їжте м'якоть ложкою.

Салат зі шпинату з кіноа, авокадо і гарбузовим насінням. Почніть вечерю з салату, який є багатим джерелом магнію, необхідного для нормального сну. Якщо під рукою немає гарбузового насіння, в насінні соняшнику і мигдаль теж мають багато магнію.

Банани з арахісовим маслом. У цій комбінації багато магнію, він допомагає знизити скачки цукру в крові і особливо корисний для діабетиків.

Трав'яний чай. Ромашковий настій заспокоює нерви і містить антиоксидант апігенін, який допомагає запустити цикл сну.

Молоко з куркумою. Золотистого кольору спеція заспокоює шлунок, і коли ви додаєте її в тепле молоко, вона допомагає краще спати. Можна додати чорний перець, який сприяє засвоєнню куркумину, що має антиоксидантні та протизапальні властивості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я