Догори
Дати відгук

5 вечірніх звичок кардинально змінять ваше життя: експерт ділиться лайфхаками

Після них завтрашній день почнеться зовсім інакше.

4 хв на прочитання31 Липня 2023, 20:18
Поділитись:

Результати нашого життя народжуються з дій, які ми робимо на щоденній основі. Блогерка Анна Видиш поділилася п'ятіркою своїх найулюбленіших вечірніх звичок, які роблять життя кращим.

Планувати три конкретні справи на завтра. Якщо ввечері ви складете список справ на день, це допоможе почати ранок із легкістю й уникнути прокрастинації. Прокинувшись уранці, можна не витрачати час на обмірковування своїх дій, бо перед сном ви вже визначили три головні завдання на завтра.

«Наведу приклад роботи з великим проектом. Нещодавно закінчила створення планувальника харчування. Якби я писала у своєму щоденнику завдання «попрацювати над планувальником харчування», я б ніколи його не зробила. Натомість я з вечора ставила собі завдання «намалювати одну таблицю планувальника» і вибирала із плану, яку саме. Зазвичай на цю роботу йшло 1-2 години з ранку, а далі, натхненна, я робила решту справ і встигала навіть більше за заплановане», — розповідає блогерка.

Проводити вечірній ритуал. Хай би як ви намагалися навести порядок раз і назавжди, світ усе одно прагнутиме хаосу. У цій вічній боротьбі з безладом є один вихід, який допомагає підтримувати будинок у охайному стані — це вечірній ритуал підготовки до сну.

Що до нього може входити:

  •  прибирання разом із дітьми дитячих іграшок та одягу на місце;
  • наведення порядку на кухні за схемою 5-П (5-п — це зони, назви яких починаються на літеру П: посуд, поверхня, плита, підвіконня, підлога);
  • чищення пилососом килимових покриттів.

«Спершу я робила це сама, але діти, щодня спостерігаючи за мною, теж почали підключатися до справи. Коли я відчуваю, що сили не вистачає, то можу попросити чоловіка розділити зі мною виконання обов'язків. Почніть прибирати щовечора протягом 10-20 хвилин — і всю першу половину наступного дня ви зможете зосередитись на тому, що для вас дійсно важливо», — радить Анна Видиш.

Читати розділ із книги з саморозвитку. Тут усе просто: для того, щоби щось узяти з голови, треба спочатку щось туди покласти. Що більш різнобічною людиною ви є, то цікавіші ідеї можуть до вас приходити. А ви знали, що 200-500 прочитаних книг прирівнюються до гарного ментора?

Подумати про те, що будете їсти завтра. Увечері напередодні перекладіть з морозилки в холодильник м'ясо для вечері, підготуйте все необхідне для швидкого сніданку (адже часто вранці на це не залишається часу).

«Незважаючи на те, що мені не потрібно поспішати зранку на роботу поза межами дому, така звичка дуже полегшує мені життя. На ранок (після відходу старшого сина в садочок) припадає мій найпродуктивніший час, а сніданок потрапляє на ранковий сон молодшого сина, тому важливо максимально використовувати час його сну для роботи», — розповідає блогерка.

Говорити «дякую». Як сказала Маргарет Мітчелл, якщо єдиною молитвою вашого життя стане слово «дякую», то цього буде достатньо.

«Я почала робити цю практику 5 років тому, коли через проблеми зі здоров'ям не могла завагітніти. Щовечора, лежачи в ліжку, я промовляла слова подяки за те, що здорова, і за те, що стала мамою. Через кілька місяців я отримала гарні аналізи, а через півроку апарат УЗД показав маленьку цятку — мого майбутнього первістка. 

Молитва Подяки — це як вечірній ритуал лише для душі. Ви ніби розкладаєте місцями думки, розкидані за день, і розчищаєте простір для нових ідей, які прийдуть завтра. Знайдіть 5 хвилин перед сном, щоб висловити подяку минулому дню і тому, що він приніс. А якщо вам не подобається те, що він приніс, то потрібно знайти в собі сили і подякувати двічі»,
— говорить Анна Видиш.

Ми писали про легку і просту систему 5-П: як прибрати кухню за 5 кроків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я