3 рецепти найсмачнішого глінтвейну на Новий рік 2024
Смачний напій, який потішить вас прохолодного вечора.
Немає смачнішого та приємнішого напою для вечора, ніж ароматний домашній глінтвейн. Готувати його дуже просто, а головний секрет — побільше спецій і фруктів. Якщо раніше не пробували готувати глінтвейн вдома — обов'язково виправте це і скористайтеся цими рецептами!
Класичний глінтвейн для новорічної ночі
- Вино (червоне, сухе) - 0,75 мл
- Імбир (свіжий, нарізаний) - 1 ст. л.
- Бодян - 1 шт. (зірочка)
- Апельсин - 0,5 шт.
- Яблуко (маленьке) - 1 шт.
- Кориця - 1 шт. (паличка або 1 ч. л. порошку кориці)
- Цукор - 3 ст. л.
Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити.
Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.
Міцний глінтвейн "Кароліна"
- Червоне вино - 400 мл
- Коньяк - 75 мл
- Горілка - 50 мл
- Цукор - 50г
- Мускатний горіх (тертий) - на смак
- Гвоздика - 1 щіпка
- Кориця - 3 щіпки
- Запашний перець - 2 горошини
- Лимон (для прикрашання) - 1 шт.
Червоне вино вилити в емальований посуд. Засипати цукор, покласти спеції.
Гріти, помішуючи дерев'яною ложкою, не доводити до кипіння.
Потім влити коньяк та горілку. Розігріти глінтвейн, не доводячи до кипіння.
Залити глінтвейн у термос, витримати щонайменше 1 годину. Потім можна вживати зігріваючий напій.
Безалкогольний глінтвейн
- Сік виноградний - 1 л
- Вода - 1 ст.
- Цедра лимона - 1 ст. л.
- Апельсин - 1 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Гвоздика - 3 шт.
- Запашний перець - 3-4 шт. (горошок)
- Свіжий імбир - 0,5 ч. л.
- Кориця - 0,5 ч. л.
- Кардамон - 3 дрібки
Додати сік, нарізані фрукти та цедру лимона. Добре прогріти, зняти з вогню і дати постояти під кришкою приблизно 20 хвилин. Подавати напій, прикрасивши паличкою кориці й скибочками фруктів.
Більше новин читайте на GreenPost.