Догори
Дати відгук

3 рецепти найсмачнішого глінтвейну на Новий рік 2024

Смачний напій, який потішить вас прохолодного вечора.

2 хв на прочитання26 Грудня 2023, 10:14
Рецепти приготування найсмачнішого глінтвейну Рецепти приготування найсмачнішого глінтвейну
Поділитись:

Немає смачнішого та приємнішого напою для вечора, ніж ароматний домашній глінтвейн. Готувати його дуже просто, а головний секрет — побільше спецій і фруктів. Якщо раніше не пробували готувати глінтвейн вдома — обов'язково виправте це і скористайтеся цими рецептами!

Класичний глінтвейн для новорічної ночі

  • Вино (червоне, сухе) - 0,75 мл
  • Імбир (свіжий, нарізаний) - 1 ст. л.
  • Бодян - 1 шт.  (зірочка)
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Яблуко (маленьке) - 1 шт.
  • Кориця - 1 шт. (паличка або 1 ч. л. порошку кориці)
  • Цукор - 3 ст. л.

Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити.

Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.

Міцний глінтвейн "Кароліна"

  • Червоне вино - 400 мл
  • Коньяк - 75 мл
  • Горілка - 50 мл
  • Цукор - 50г
  • Мускатний горіх (тертий) - на смак
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Кориця - 3 щіпки
  • Запашний перець - 2 горошини
  • Лимон (для прикрашання) - 1 шт.

Червоне вино вилити в емальований посуд. Засипати цукор, покласти спеції.

Гріти, помішуючи дерев'яною ложкою, не доводити до кипіння.

Потім влити коньяк та горілку. Розігріти глінтвейн, не доводячи до кипіння.

Залити глінтвейн у термос, витримати щонайменше 1 годину. Потім можна вживати зігріваючий напій.

Безалкогольний глінтвейн

  • Сік виноградний - 1 л
  • Вода - 1 ст.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Запашний перець - 3-4 шт. (горошок)
  • Свіжий імбир - 0,5 ч. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - 3 дрібки

Додати сік, нарізані фрукти та цедру лимона. Добре прогріти, зняти з вогню і дати постояти під кришкою приблизно 20 хвилин. Подавати напій, прикрасивши паличкою кориці й скибочками фруктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.