11 продуктів, які надзвичайно корисні для кишечника

3 хв на прочитання26 Серпня 2023, 10:32

Пробіотичні продукти необхідні підтримки кишкової мікрофлори.

Здоровий кишечник – у наш час ця тема є актуальною для багатьох. Яким має бути правильний раціон і з чого він повинен складатися?

Що це таке – пробіотики і навіщо вони потрібні?

Пробіотичні продукти необхідні підтримки кишкової мікрофлори. Основним типом харчових пробіотиків є продукти бродіння та квашення.

Але варто їх вживати не як глобальну частину раціону, а як добавку, інакше надмірне захоплення такими продуктами може викликати набряклість, здуття і навіть накопичення зайвих калорій.

Якщо в якості пребіотику будуть використовуватися різні види клітковини, то для меню це чудова функціональна основа. Пробіотики несуть величезну користь організму, виконуючи безліч функцій – практично всі системи нашого тіла підконтрольні і слухняні їм, починаючи від засвоєння поживних речовин, закінчуючи психічним станом і роботою імунної системи.

Трансжири, борошно та цукор – найкраще харчування для ворогів пробіотиків, що представляють патогенну флору. Швидке покращення настрою, очищення шкіри  – результат виключення солодкого, фастфуду та борошняного.

За рахунок швидкого оновлення мікробіома, вже через два тижні мікрофлора буде здоровою та збагаченою. Пробіотики є живими мікроорганізмами, а пребіотики — це органічні сполуки.

Завданням пребіотиків є забезпечення нормальних умов зростання та розвитку здорової мікрофлори. До них відноситься велика кількість різних речовин – клітковина, амінокислоти, лактулоза, резистентний крохмаль і багато чого ще.

Принципи раціону, оптимального для кишківника

Необхідність у забезпеченні організму пробіотиками виникає внаслідок отримання великої кількості антибіотиків із сучасною їжею. Розмноження патогенної флори в кишечнику потребує термінових заходів. І ними мають стати продукти, які містять пробіотики.

11 продуктів багатих на пробіотиків

Не забуваймо, що незважаючи на таку різноманітність джерел пробіотиків, потрібно вживати їх помірно і в жодному разі не змішувати.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: