Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Ліс
  • Природоохоронці збирають підписи під зверненням на захист природних екосистем в рамках земельної реформи

Природоохоронці збирають підписи під зверненням на захист природних екосистем в рамках земельної реформи

Прогнозуємо, що більшість цих природних територій після передачі громадам буде знищена та розорана.

1 мин на прочтение08 Мая 2021, 15:24
Поделиться:

Українська Природоохоронна Група - UNCG звертається до українців з проханням підтримати звернення  до Президента України з вимогою ветувати закон №2194.

"Нещодавно Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект №2194.   «Екологічні» правки не були взяті до уваги. Це означає, що відтепер об’єднані територіальні громади зможуть безконтрольно й на власний розсуд розпоряджатися степами, луками, самосійними лісами, водно-болотними угіддями. Прогнозуємо, що більшість цих природних територій після передачі громадам буде знищена та розорана!" - обурюються природоохоронці. 

На переконання активістів, очевидно, що в нинішніх умовах ОТГ більше зацікавлені в отриманні негайного прибутку, ніж у збереженні природи, а   інтереси аграрних олігархів - не інтереси українського народу.

 Активісти вимагають накласти вето на законопроект №2194 і надати Верховній Раді України пропозиції залишити у державній власності землі сільськогосподарського призначення, зайняті природною рослинністю - степи, луки, самосійні ліси та водно-болотні угіддя.

За травневі свята Українська Природоохоронна Група зібрала підписи під зверненням до Володимира Зеленського від 2,5 тисяч українців. Кількість підписантів продовжує зростати.

"Якщо ви ще не підписалися під нашим , ще є можливість це зробити", -  наголошують захисники природи.

Нагадаємо, ми писали про цей законопроєкт Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost